Hälsosam tomat Basil Basil Soup Recept

Det skulle vara lämpligt att kalla den här "mager tomatsoppa" eftersom den är låg i kalorier och fett men det ger alltid bilder av smaklösa, vattnade buljonger som en del av en harehjälmad diet. Tja, inte här. Detta recept på hälsosam tomatbasilssoppa har all smaken av sina fetare kusiner utan skuld.

Vi kanske tror att äta traditionell tomatsoppa är ett hälsosamt val, men förvånansvärt kan det finnas dolda kalorier och fett. Naturligtvis får du fortfarande alla näringsämnena hos tomater, till exempel höga koncentrationer av antioxidanterna lycopen, beta-karoten, vitamin A och vitamin C. Men du kan också behandla din kropp till stora mängder smör, socker, och grädde, som vi alla vet betyder tillsatta kalorier och gram fett.

Denna snabb och lätt, låg fetthaltig kalori-tomat och basilisoppa eliminerar fett och fokuserar på stjärnorna på showen. Bäst av allt, börja slut, det kan vara på bordet på 25 minuter.

Det är en perfekt soppa för alla årstider. På sommaren kan du ersätta färskhakade tomater för alla eller några av konserverna, vilket kommer att tillföra lite men inte mycket tid till din prep och extra buljong för att kompensera för den förlorade vätskan. Och det här är ett bra sätt att använda överflöd av frisk doftande basilika på marknaderna eller din egen trädgård.

På vintern är denna soppa varm och tröstande. Och för att du har kontroll över hur fin ingredienserna är puréed, kan du lämna den lite klumpig för att göra den till en fyllning första kurs eller en måltid när det är parat med en mager grillad ostsmörgås på helvete bröd stekt i en nonstick skillet .

Resten av de goda nyheterna? Soppan är naturligt glutenfri och för en vegetarisk / vegansk version krävde ersättning för vegetabilisk buljong för kycklingbuljongen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olivoljan över medelhög värme i en medellång kastrull. Tillsätt lök, selleri och vitlök och försiktigt sauté tills mjukat, ca 5 minuter. Var försiktig och se till att vitlöket inte brinner.
  2. Tillsätt basilika, timjan, tomater och buljong. Koka upp.
  3. Minska värmen och låt sjuda i 10 minuter. Ta bort från värme och låt svalna lite.
  4. Använd en nedsänkningsblandare för att pura soppen. Alternativt kan du puré i satser i en matprocessor eller mixer. Puré det lätt om du gillar din soppa chunky, annars puré det helt för en flätig konsistens.
  1. Servera varma eller på en varm sommardag, kyla soppan och servera den kallt med en selleri stjälk omrörare.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 191
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 538 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 9 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)