Thai Green Curry med nötkött och Aubergine Recept

Det här fantastiska thailändska gröna curryreceptet innehåller mjuka, skivad bitar av nötkött eller bison som simmered tillsammans med aubergine och rödpeppar (dessa kan ersättas med ditt val av grönsaker, beroende på vad som är friskt och tillgängligt där du bor). Denna curry är mycket överdådig - underbar på en kylig natt! Den hemlagade gröna currypastaen är det som gör att denna maträtt sjunger, så var inte frestad att ersätta den köpta sorten. Tillsätt curry med färsk basilika och luta dig tillbaka och njut av de underbara thailändska smakerna och aromen som denna maträtt ger. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Placera alla ingredienser "Green Curry Paste" tillsammans i en matberedare, mixer, hackare eller pestle & mortar. Tillsätt upp till 1/4 burk kokosmjölk, tillräckligt för att blanda ingredienser (boka resten för senare).
 2. Bearbeta (eller pund) väl för att skapa en aromatisk thailändsk grön currypasta . Om du inte har en matprocessor eller en chopper: försök med en mixer eller finmassa alla ingredienser manuellt och rör om väl.
 1. Värm en wok eller en stekpanna över medelhög värme.
 2. Tillsätt 2-3 matskedar olja och virvla runt, lägg sedan till den gröna currypastaen. Rör på en kort stund för att släppa doften (1 minut), lägg sedan till nötköttet.
 3. Rör på en kort stund för att täcka kött i kryddor (1-2 minuter).
 4. Lägg i lagret och koka. Rör om och reducera värmen till medelstora eller medelstora. Simma 6-10 minuter.
 5. Lägg till 1/4 kopp kokosmjölk, reservera den för senare användning (den tjocka kräm är bäst). Tillsätt resten av kokosmjölken till curry, plus aubergine (om du använder).
 6. Rör om allt tillsammans, täck och simma 7-8 minuter, eller tills aubergine är öm nog att tränga med en gaffel.
 7. Tillsätt paprika. Täck och simma 2-3 minuter, eller tills allt är väl kokt. (Obs! För ömtåliga resultat, laga biffen längre innan du lägger grönsakerna - Ju längre du pratar, desto mer ömma blir det).
 8. Avlägsna från värme och rör om försiktigt 1/4 kopp reserverad kokosmjölk. Smaka test, tillsätter mer fisksås om den inte är salt eller smakfull nog.
 9. Lägg till mer limejuice om det är för salt eller söt för din smak. Lägg till mer socker om det inte är tillräckligt sött. Mer chili kan också läggas till.
 10. Dela ut den gröna curryen på serveringsplattor eller skålar.
 11. Strö med en generös mängd färsk basilika och servera med massor av thailändsk jasmin-doftris .