Dry Beef Sukka Recept

Denna maträtt från kustnära, västra Indien kombinerar element och ingredienser i både matlagningstypen Malabari och Goan. Även om det är en torr maträtt med väldigt liten sås smakar Beef Sukka fint med vanligt kokt ris! Du kan även servera den med varma Chapatis. Lägg till en grön sallad, och du får en rundad måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Mala nötkött, kanel, kardemumma, fenegreek, fänkålfrön och pepparkorn tillsammans i ett fint pulver i en torr kaffekvarn eller matberedare.
  2. Blanda gurkmeja, röd chili (om du använder), kummin och korianderpulver med ovanstående blandning och rör om för att blanda. Håll åt sidan för senare användning.
  3. Värm oljan i en djup, tung bottenplatta på en medelflamma / värme. När det är varmt, lägg löken till det och steka tills det är gyllene. Lägg nu till ingefära och vitlökspasta och bruna.
  1. Tillsätt köttbitarna och saltet efter smak. Blanda väl och laga, rör ofta tills köttet är brunt på alla sidor.
  2. Tillsätt pulverformig kryddblandning och rör om. Koka tills kryddorna börjar ge en kokad arom ("rå" kryddor har en skarp, skarp arom jämfört med "kokta" kryddor).
  3. Tillsätt kokoskräm och mixa bra.
  4. Täck pannan, låt elden smaka och laga mat. Kontrollera varje 2-3 minuter och rör om det behövs för att förhindra bränning. Efter 10 minuters matlagning, ta bort locket och koka upp till det mesta av såsen har torkat och blivit tjockt och en mörkbrun färg. Kontrollera och rör om det behövs.
  5. Tillsätt socker, ättika och blanda väl. Koka i 2-3 minuter mer och stäng sedan av elden. Kontrollera kryddor och tillsätt salt om det behövs.
  6. Garnera med färskhackad koriander och servera med vanligt kokt ris eller Chapatis och en grön sallad .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 440
Totalt fett 33 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 75 mg
Natrium 126 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 4 g
Protein 27 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)