Hemlagad Coconut Cream Recept

Vi har hört talas om kokosnötvatten som en hälsosam drink och kokosmjölk som en ingrediens i karry, men har du någonsin kokat med kokoskräm? Det är tjockt och krämigt och kan användas som ett sött förtjockningsmedel för smoothies och soppor, eller kan piskas upp för att skapa en kokosflöde. Den finns i burkar i snabbköpet (i den internationella matlagningen), men det är faktiskt enkelt att göra din egen kokosnötgrädde hemma.

Även om de kan användas tillsammans i vissa recept, förväxla inte kokosmjölk eller kokosnötvatten friskt från kokosnoten med kokoskräm . Kokoskräm är gjord av kokosnötköttet - när det pressas i varmt vatten och sedan kyls lämnar du både kokosmjölken och kokosnötsflödet. Den tjocka vita kokosnötsflödet stiger till toppen, som skiljer sig från kokosmjölken, som är klar och vattnig.

Om du inte kan hitta eller inte vill använda en ny kokosnöt, kan du också göra kokoskräm från konserverad eller förpackad flakad kokosnöt .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en tung kastrull täcka den revade kokosnoten med kokosnötvatten och mjölk eller flaskblandning. Koka långsamt, omrör ofta. Stäng av värme, täck med lock och låt svalna till rumstemperatur.
  2. Placera en sik eller sil över en stor skål. Linjer det med ett dubbelt lager av ostklaff. Häll den blötläggda kokosnoten med sin vätska i den fodrade silen. Lyft cheeseclothen, dra ihop kanterna och pressa ut kokoskrämen i skålen.
  1. Det återstående kokosköttet kan lufttorkas och / eller rostade för andra användningar.
  2. Kyl kokosnötkräm och använd inom 5 dagar. Använd kokoskräm i salta rätter, efterrätter och drycker.

Användning av konserverad eller fläckad kokosnöt

Om du använder konserverad eller förpackad flakad kokosnöt ersätt 12 uns flakad kokosnöt för den färska kokosnoten och använd 1 liter mjölk eller grädde. Fortsätt enligt ovan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 26
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 14 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)