Havregryn Quinoa Granola Bars

Det är lätt att göra din egen super näringsrika granola barer. Quinoa har en komplett uppsättning aminosyror för korn och är rik på järn. Quinoa säljs vanligtvis i sitt naturliga tillstånd - det liknar små frön - som kan kokas i vatten i en risliknande pilaf. Men du kan också köpa quinoa flingor, där kornet bearbetas för att se ut som havregryn. Quinoa flingor kan ersättas med havregryn i alla bakade bra. Lägg till vad torkade frukter eller nötter du gillar på dessa granola barer.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förvärm ugnen till 350 F.
 2. Lina en 9x9 eller 9x13 tums pan (beroende på hur tjock du gillar dina granola barer) med folie eller pergamentpapper, så att papperet överhänger sidorna.
  Sprid havregryn, quinoa och hackade nötter på ett bakplåt och skål i ugnen tills det är gyllene och doftande, ca 10 minuter.
 3. Smält smöret över låg värme med honung och brunt socker tills smöret smälts och sockret är upplöst. Avlägsna från värme och rör om vanilj och salt.
  Rör smör / sockerblandningen i rostat havre och nötter. Rör i ägg, chokladflis och torkad frukt.
 1. Sprid blandningen i bakpannan och tryck fast i pan.
  Baka i ca 20 minuter, tills det är guldbrunt.
 2. Låt svalna helt, lyft sedan från panna med pergament och skär i barer. Förvara granolabar i en lufttät behållare.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 256
Totalt fett 14 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 86 mg
Natrium 35 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 3 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)