Spicy Ginger-Lime Sauce

Denna sås inspirerades av thailändska och vietnamesiska smaker. Det är mycket lätt att förbereda och perfekt för tweaking till inte bara din smak utan också din värmtolerans. Receptet är för en liten sats för två portioner, men du kan snabbt och enkelt dubbla eller till och med trippla ingredienserna.

Denna zesty sås har fantastiska färska smaker som är lite tårta, söta, gingery och definitivt kryddig. Du kan använda den för att doppa färska vårrullar in i den, för att marindera antingen fjäderfä eller skaldjur, eller också som kryddor för grillat kött och fiskar. Fortsätt prova, du kommer att älska smaken av smaker.

Vad du behöver

Hur man gör det

Receptanteckningar

* Användning av lime är absolut nödvändigt eftersom det här är en viktig smak för såsen som inspireras av thailändsk matlagning. Om du använder citroner kommer du att sluta med en, fortfarande utsökt men helt annan smak.

1. Ta den lilla skålen och häll in den färskt limesaft, honungen, oljan, fisksåsen och ett stänk av sojasås. Ge ingredienserna en bra rörelse och sätt sedan skålen åt sidan.

2. Skala vitlök och finhacka det antingen med en kniv eller med en vitlökpress, lägg sedan den i skålen med övriga ingredienser och blanda den tills den är väl kombinerad.

Använd nu en sked för att avlägsna huden från ingefära, om du behöver en ytterligare guide, ta en titt på dessa instruktioner . Använd den finaste sidan av boxens rivare (sidan med de minsta hålen) för att grilla den skalade ingefära. Rist tills du har teskedet och lägg det i skålen och mixa ingredienserna igen väl.

3. Chop chili pepper och för en spicier sås inkluderar fröna, men för en mildare version kassera dem. Tillsätt de hackade pepparbitarna i skålen och rör om. Därefter hacka en mycket liten handfull färska cilantroblad och lägg dem till skålen, mixa och försök kombinera allt så bra som möjligt.

4. Låt såsen sitta på disken i minst 10 minuter. Om du vill kan du också tillåta såsen att sitta över natten och använda nästa dag men för det här höljet ska skålen och placeras i kylskåpet. Efter de 10 minuterna, eller över natten, smaka såsen och se om det är för din smak eller om det behöver tweaking. Du kan just nu tänka på vad du ska använda den på och om du ska lägga till mer sojasås.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 40
Totalt fett 3 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 374 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)