Seekh Kabab - Kebab på Skewers

Dessa läckra, saftiga kebabar kan göras med vilket malet kött du gillar, men jag gillar bäst bäst. De är en utmärkt aptitretare men också göra en trevlig sida maträtt till huvudmåltiden. Servera dem med gröna Mint-Coriander Chutney. Detta recept kommer att tjäna 2 personer om det serveras som en maträtt och 4 personer om det serveras som en aptitretare. Medan Seekh Kabab är bäst tillverkade och ätas färsk, kan den råa blandningen förberedas i förväg och frysta. När du är redo att äta bara tina till rumstemperatur och förbereda enligt recept nedan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg alla ingredienser i en stor mixskål.
  2. Använd dina händer eller en träspadd för att blanda ingredienserna noggrant tills de är väl blandade.
  3. Täck skålen med klämfilm och sätt i kylskåpet i 1 timme.
  4. Blöt bambuskivor i vatten för att förbereda kebabarna.
  5. Avlägsna från kylskåp och dela blandningen i lika delar. Ta varje portion och bilda den i en lång korvliknande kebab medan du pressar på en spett. Gör detta tills blandningen har hållit fast vid spett. Sätt lite olja på händerna för att förhindra att köttet sticker till dem. Gör detta tills alla kebabblandningarna är uppe.
  1. Grilla kebabarna - grilla på en kolbrand ger dem en härlig rökig smak - bastar med matolja efter behov tills köttet är gjort. Vänd så ofta som krävs.
  2. Servera rörledningar varmt på en säng av lökringar, med Mint-Coriander Chutney !
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 367
Totalt fett 26 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 79 mg
Natrium 218 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 2 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)