Stekt Wonton med markfläsk och svarta svampar

Wontonsna kan beredas före tidpunkten till matlagningssteget och kylas eller frysas. Ta tillbaka wontonsna till rumstemperatur före friteringen.

Utbyter cirka 48 wontons

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Torka bort smuts av svampen. Blöt i varmt vatten tills mjukat (20 till 30 minuter). Kram ut överskottet av vatten och hacka. Tvätta och stryka bokkökbladet. Tvätta och tärning den gröna löken. Haka i ingefära tills du har 1/2 tesked.

2. I en medium skål, kombinera marken fläsk med den mörka sojasås, sesamolja, socker och salt. Tillsätt det lätt slagna ägget och grönsakerna. Detta är Wonton-fyllningen.3. Värm oljan till 375 grader Fahrenheit. Medan oljan är uppvärmd, förbereda wontonsna. Lägg ett wontonomslag framför dig. Lägg en tesked av fyllningen i mitten. Vik upp wonton så att det liknar en sjuksköterskas lock, vattna kanterna för att försegla (om du inte har gjort wontons tidigare, se fotoanvisningar om fyllning av wontons ).

4. Lägg till de vanliga tonerna till den heta oljan, några i taget, skjut dem försiktigt in. Fritera wontons i satser tills de är gyllenbruna och vrider sig för att de brinner jämnt. Tappa på pappershanddukar eller tempura rack om du har en. Som med äggrullar bör wontons serveras så snart som möjligt, för att de ska vara krispiga. Servera med söt och sur sås eller röd vin vinäger .