Kyckling Nudelsoppa Recept

Klassisk kycklingnudelsoppa är en komfortmat lämpad för vilken tid på året som helst, men speciellt under kalla vintermånader och när du är sjuk.

Det finns anledning till att det kallas judiskt penicillin! Denna version är gjord från grunden, så tillåta tid att laga kycklingen.

Känn dig fri att expandera och justera detta recept med det bara som en riktlinje. Två exempel är att använda konserverad buljong och förkokt kyckling för att spara tid. Nudlarna kan vara hemlagad eller köpas och kokas framåt och kylt eller fryst tills de är färdiga att använda.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm oljan i en stockpot över medelvärme. Tillsätt lök, morötter och selleri, och koka, rör om ofta, tills det mjukade, ca 10 minuter.
  2. Skär kycklingen i 8 stycken. Om det finns några kuddar med gult fett i svansytan, ta inte bort dem. Lägg kycklingen i grytan och häll i buljongen. Tillsätt tillräckligt med kallt vatten för att täcka ingredienserna med 2 tum.
  3. Koka över hög värme, skumma av skummet som stiger upp till ytan. Tillsätt persilja, timjan och lövbladet.
  1. Minska värmen till låg. Simma, avtäckt, tills kycklingen är mycket öm, ca 2 timmar.
  2. Ta bort kycklingen från grytan och ställ den åt sidan tills den är tillräckligt cool för att hantera. Ta bort och kassera persilja och timjankvistar och lövblad. Låt stå 5 minuter och avfetta grytan, reservera fettet om du gör schmaltz .
  3. Kassera kycklinghuden och benen och skär köttet i bitar av bitar och reservera. Om man använder okokta nudlar är det dags att lägga till dem, kokar ca 10 minuter eller tills de är färdiga. Annars lägger du till kokta nudlar när du returnerar kycklingbitarna till kruken för att värma dem igenom.
  4. Rör köttet tillbaka i grytan och krydda med salt och peppar . Servera varmt. (Soppa kan beredas upp till 3 dagar framåt, kylas, täckas och kylas eller frysas i upp till 3 månader.)

Källa: Art Smith Från "Tillbaka till bordet: Reunionen av mat och familj" (Hyperion), används med tillstånd.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 588
Totalt fett 33 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 190 mg
Natrium 391 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 61 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)