Grönt Tomat Ketchup Recept

Grön tomatketchup , även känd som ketchup vert i fransk-kanadensisk Quebec, är ett utmärkt sätt att använda de vackra gröna tomaterna från din trädgård eller bondens marknad. Ketchup vert är ett traditionellt kryddor som kan användas på allt från en sås till en perfekt kokt biff till ett dopp för det amerikanska favoritpotatissnabbet, pommes frites . Dess mångsidighet i köket är nästan lika oändlig som sin amerikanska motsvarighet. Men kanske vår favoritfunktion i varje hemlagad grön tomatketchuprecept är att det är det perfekta sättet att inte låta fallande temperaturer eller kalla snaps förstöra din tomatskörd. Även kocken Julian Armstrong, författaren till A Taste of Quebec och detta traditionella ketchup vert-recept, håller med och skriver:

"När och tidig frost stoppar mogningen av tomater i Laurentianerna, gör kockar en kryddig grön tomatketchup för att njuta av med rundtur, cipaille eller kall kött hela året."

Hembakade kryddor som ketchup är också ett bra sätt att undvika tillsatser, konserveringsmedel och raffinerade sockerarter och majssirap med hög fruktos som finns i de flesta butiker som köps. Om du är något som jag, kommer du aldrig tillbaka till butiksköpta varumärken efter att ha provat denna hemlagade gröna tomatketchup.

Detta recept är särskilt lätt att göra, eftersom det inte kräver steriliserande burkar och genomgår konserveringsprocessen. Faktum är att ketchup vert är redo att servera och äta på så lite som 8 timmar (även om de flesta planerar för över natten). Medan vissa Quebec-recept kan kallas frukt som äpplen, är det här traditionella receptet en enkel grön tomatketchup med lök, salt, vinäger, socker och pickling kryddor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål, alternativ till hackade eller tärnade tomater och lök, som stränker varje skikt med generöst med kurssalt. Täck skålen och låt stå i minst 8 timmar eller över natten.
  2. Efter marinering skölj tomaterna och löken och dränera väl.
  3. Sedan kombinera grönsaker med ättika, socker och kryddväska.
  4. I en stor kastrull eller lagergryta, bringa blandningen till koka, simma, avtäckt, i ca 30 till 45 minuter, rör om ofta tills det är något tjockt.
  1. Efter tillagning häll i heta, steriliserade burkar och tätning.

Receptkälla: av Julian Armstrong (Hippocrene Books). Reprinted with permission.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 14
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 297 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)