Sista minuten Pasta Recept

Det finns verkligen ingen mat som är mer sista minuten än pasta. Faktum är att de flesta pasta recept bör göras i sista minuten. Men många pasta såser tar lång tid att laga mat! Dessa recept beror på bekvämlighet mat eller är utformade för att vara så enkelt att de tar mindre än 20 minuter att göra, börjar att slutföra.

Håll alltid flera olika typer och former av pasta till hands. Spaghetti, linguine och fettuccine används i de flesta av dessa recept, helt enkelt för att de är den form som används mest med enkla såser.

Matlagningspasta är lätt, men tar lite övning. Du behöver en stor kruka full av saltat, kokande vatten, lite pasta och tålamod. Du måste testa pastaen tills den är perfekt gjort, eller al dente, en italiensk term som betyder "till tanden". Perfekt kokt pasta är ömt, men fast, med ett något stadigare centrum. Fiska en pasta pasta ut ur vattnet mot slutet av tillagningstiden och smaka på det. Det bör inte smaka blomstrande, men det ska vara fast. Det borde inte finnas en fast vit punkt i mitten av pastan, men mitten bör se lite mer ogenomskinlig ut. Du känner perfekt kokta pasta när du smakar det!

Töm pastaen omedelbart och lägg till såsen. Såsen ska vänta på pastaen, inte tvärtom. Faktum är att erfarna kockar vet att om du tar pastaen ur kokande vattnet precis innan det är klart, kasta det i såsen i en minut eller två, kommer pastaen att sluta laga mat och absorbera en del av såsens smaker.

Varje gång du gör pasta blir det lättare och smakar bättre.

Njut av dessa enkla recept. Master en eller två, håll ingredienserna till hands hela tiden och du kommer aldrig att vara förlust för middag. Även i sista minuten!

Sista minuten Pasta Recept