Vad är Grits? Är de samma sak som Polenta?

Grits är en traditionell amerikansk maträtt gjord av marktorkad hominy (en form av speciellt bearbetad majs) som simmas tills den blir mjuk och krämig.

När de kokas, expanderar grisarna och absorberar kokvätskan, vilket tar en något gelatiniserad konsistens. Olika grindar är tillgängliga, allt från grova till medelstora till fina. Även om grits är vanligtvis vita kan de också vara gula.

Färgskillnaden handlar om vilken art av majs som används för att göra hominy.

Grits har en relativt mild smak på egen hand men kommer att ta på smaken av kokvätskan. De är också typiska smaksatt med salt, smör och ost under tillagningen.

En bra tumregel när du lagar grits är att de kommer att absorbera cirka fyra gånger sin volym i vätska. Därför, för att förbereda en kopp grits, skulle du använda fyra koppar vatten eller lager, simmering i tjugo till tjugofem minuter tills vätskan absorberas fullt. Instant grits finns också tillgängliga, som lagar på bara några minuter.

Grits är en populär frukostklammer i den amerikanska södern, där de serveras i stället för potatis. Men de kan ätas vid vilken som helst måltid, med räkor och grits som ett särskilt populärt recept.

Grits = Polenta?

Och nu är det något du kanske inte vet: grits och polenta är inte samma sak. Och det är inte för att polenta är gul och grits är vanligtvis vita.

Som jag nämnde överst, är grits gjorda av marktorkad hominy. Och ordet hominy avser specifikt majs (vanligtvis en mängd majs som kallas flintmjöl) som har behandlats genom blötläggning och lagar den i en alkalilösning, vanligtvis något som kallas kalkvatten.

Denna process kallas nixtamalisering, och det producerar också ytterligare två egenskaper hos hominy som särskiljer den från vanlig fältmjölk (aka dent majs, eller bara majs), vilket är vad som används för att göra majsflingor, majsmjöl och ja polenta.

För det första frigör nixtamalisering niacin (vitamin B3) i majsen och tillåter att den absorberas i våra matsmältningsområden. För det andra producerar det en kemisk förändring som gör att proteinerna och kolhydraterna i jorden kan hysa sig fysiskt ihop. Detta innebär att tillsättning av vatten till marken hominy mjöl (kallad masa) gör det möjligt att bilda en deg. Utan det skulle det vara omöjligt att göra majs tortillor - för att inte säga något om tortilla chips .

Nixtamalisering hjälper också att lossa skrov på kärnorna, vilket gör hominy lättare att mala, expandera och gelatinera stärkelsen samtidigt som man låser upp smaker och arom. (Således är grits smaker än polenta. Hantera det.)

En del av förvirringen i termer kommer också från det faktum att polenta (gjord av markfältmjöl) ibland kallas "majsgrisar" medan grits (gjord av jordgubben) kallas växelvis hominy grits eller Southern grits. Så med alla dessa olika livsmedel med ordet "grits" i deras namn är det lätt att sammanfoga dem alla till en enda sak.

Men kom ihåg: Grits är gjorda av hominy, vilket är nixtamaliserad majs. Den har en annan smak från polenta, en annan näringsprofil och också olika egenskaper för att kunna göra den till en deg.