Crispy Duck Ben med aprikossås

Gör dig själv en tjänst och fråga din slaktare för att leverera ankaben. De är ett bättre värde än bröst eller helt and, och mycket enkelt att laga mat. Du kan servera en som en första kurs, eller två för en entré. Detta recept kan enkelt fördubblas, använd bara en stor stekpanna istället för en stekpanna för att laga ankan efter brunning.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 325 ° F.

2. Smaka ankabenen på båda sidor generöst med salt och färsk svartpeppar. Värm olivoljan i en stor ugnssäker stekpanna, över medelflamman, och lägg ankbenen i höljets sida neråt. Koka tills duckhuden är väl brunad, ca 6-7 minuter. Vänd och bröda kötsidan i 3 minuter.

3. Ta bort benen på en tallrik, häll av överskottsfettet och tillsätt grönsaker, vitlök och timjan.

Ordna benen över grönsakerna, hudsidan uppåt. Häll i buljongen, täck med folie och sätt stekpannan i ugnen.

4. Steka i 1 timme och 15 minuter, eller tills köttet är nästan gaffeltyget. Avtäck och vrid ugnen upp till 425 grader F. Skaka ytterligare 20 minuter, eller tills andan är öm och huden är skarp. Låt vila i 10 minuter innan servering toppas med aprikossås.

5. För aprikossås: Lägg till konserver, risättika och vatten till en liten kastrull. Koka till en simmer, omrör, över medium värme. Avlägsna från värme och rör i timjan, svartpeppar och salt till smak. Servera varma eller rumstemperatur.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2668
Totalt fett 219 g
Mättat fett 74 g
Omättat fett 100 g
Kolesterol 642 mg
Natrium 649 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 3 g
Protein 148 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)