Thai vegetarisk Stir-Fry med Tofu (vegetarisk / vegan)

De flesta grönsakerna är en smula på den tråkiga sidan, men inte den här! Denna rätter sjunger med så mycket smak, du kommer glömma allt om sina fantastiska hälsofördelar (plus det är vegetarian och vegan också). Att använda en bra stir-frysås är en av nycklarna till att skapa en bra vegetarisk stek Det andra tricket är att veta när man ska lägga till varje ingrediens. Samtidigt är detta recept ganska förlåtande - du kan lägga till ditt eget val av grönsaker, beroende på vad du har till hands. Tofu topping är utsökt, men valfritt - om du bara vill ha grönsaker, får du fortfarande en bra steka ur det här receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered tofu: I en liten blandningsskål röra ihop hoisinsås och brunt socker tills socker upplöses.
  2. Skiv tofu i 1 till 1 1/2-tums kuber eller rektanglar och lägg till marinaden, vrid försiktigt till mättnad. Ställ i kylskåpet.
  3. Kombinera rostfryst såsingredienser i en kopp och lägg åt sidan.
  4. Fördela mjöl över en stor matplatta. Ta bort tofu från kylskåp och vrid försiktigt varje bit i mjölet. Låt tofu stanna kvar i mjölet.
  1. Värm en liten till medium stekpanna över hög värme. Tillsätt 5 msk vegetabilisk olja. När oljan är het, tillsätt de melade tofubitarna. Stek 1 minut, vänd sedan tillfu och stek 1 minut eller till mediumbrun på båda sidor. Ta bort tofu från olja och sätt på pappershandduk för att tömma. Minska värmen till medelstora och fortsätt stekning tills alla tofu är kokta. Reservera stekt tofu på en plåt i en varm ugn.
  2. Värm en wok eller stor stekpanna över hög värme. Tillsätt 1 matsked olja plus lök och vitlök och rör om 1 minut. Tillsätt morot och selleri plus 2 matskedar friterad sås. Rörsteg i 2 minuter.
  3. Lägg till broccoli och svamp. Rörsteg 2 minuter, tillsätt mer av stekfryssås när du går.
  4. Tillsätt bok choy (eller kål), rödpeppar och kvarvarande friteringssås, steka allt ihop tills grönsakerna är kokta men behåll fortfarande lite skarpa (2 till 3 minuter). Ta bort från värme och smakprov. Om du är för salt eller söt efter din smak, lägg till lite lime eller citronsaft. Lägg till mer sojasås om inte salt eller smakfull nog. Några nyskurna chili eller chili flingor kan tillsättas för mer krydda.
  5. För att servera, överför grönsaker till en serveringsplatta eller enskilda tallrikar eller skålar. Tippa pannan för att dunka kvarvarande sås över, sedan toppa med den varma tofuen. Servera med thailändsk jasminris .