Big Batch White Bean and Ham Soup Recipe

Matlagning för en folkmassa kan vara en extremt svår uppgift, särskilt för hemkocken med ett medelstort kök. Även om vissa måltider är helt enkelt bäst kvar till professionella cateringfirma finns det de gånger då det inte finns något bättre än en hemlagad maträtt. Kanske är det för en familjeåterförening pott eller ett kontor parti eller en skol picknick. Oavsett tillfälle, när det inte handlar om bakverk och godis, är det här ett läckert vitbönsouprecept som enkelt kan mata en folkmassa - och sedan några.

Receptet gör cirka 100 portioner, så du kan enkelt skära receptet i hälften eller göra tillräckligt med frittstående rester när allt du vill är en varm skål med hemlagad soppa utan krångel. Istället för att använda konserverade vita bönor, kräver detta recept för torkade bönor. Men i stället för att kräva en övernattning i natten, innehåller receptinstruktionerna dig genom en version av den heta soakmetoden för beredning av torkade bönor, vilket inte bara minskar den totala tillagningstiden, men ger också mjuka bönor. Sedan ger skinkbenen en rikedom av rik smak för bönorna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj vita bönor i en sil under kallt vatten, var noga med att kassera några missfärgade eller skadade bönor.
  2. Placera sköljda bönor i en stor vattenkokare med lager och skinkben. koka upp.
  3. När du kokar, minska värmen, täck och simma i 2 till 3 timmar eller tills bönorna är ömma.
  4. Medan bönor simmerar, förbereda lök och morötter.
  5. Efter 2-3 timmars simmering rör om lök, morötter och peppar i bönorna. Täck och simma i ytterligare 30 minuter.
  1. Kombinera kallt vatten och mjöl i en separat skål tills den är jämn och rör sedan gradvis i soppa tills den är tjock.
  2. Koka i ytterligare 10 minuter. Om soppen är för tjock, lägg till ytterligare vatten tills du har nått önskad konsistens.

Recept Källa: Jene Cain, Northridge, Kalifornien. Detta recept kom till oss från Jene Cain från Northridge, CA som uppenbarligen har lite erfarenhet att laga mat till en folkmassa. Reprinted with permission.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 106
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 52 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 6 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)