Hur man kopplar bra öl med god mat

Följ de tre C: erna för att hitta den perfekta ölen för varje måltid

För många innebär tanken på att para mat med dryck vin men att para ihop öl och mat verkar lite mindre raffinerad. Men när du börjar börjar du finna att öl går med mycket mer än din lokala pubs pizza och heta vingar. I själva verket är öl mycket trevligare än vin för många livsmedel.

Den lätthet med vilken öl gifter sig med nästan vilken maträtt som helst i köket kan tyckas göra medveten parning ett slöseri med tid.

Att sätta rätt öl med rätt maträtt kan dock skapa en övergripande middagsupplevelse och helt ändra dina uppfattningar om att använda en för att komplettera den andra.

Varför är öl perfekt för matparningar?

Öl är mycket förlåtande. Det skulle vara svårt att hitta en kombination med mycket negativa effekter. ett problem som verkar skörda upp för regelbundet med en i att överväga vin och mat. Förbud som den icke-fisk-med-röda vinregeln existerar helt enkelt inte när man kopplar med öl.

Också, när vi tittar på öltillväxten tack vare i stor utsträckning till hantverksölerrevolutionen de senaste åren, finns det oändliga möjligheter att välja mellan. En bryggerens IPA kan vara anpassad till en biffmiddag men inte lika perfekt som bryggeriet nere på gatan. Ölvärlden är enorm och möjligheten att hitta bra öl och matparningar är en oändlig strävan.

Det viktigaste att komma ihåg när parning är "The Three C's": komplement, kontrast och rening.

De tre C: erna för mat och ölparing

Använd en eller två av de tre C och din parning blir en träff.

Komplement

Välj öl med liknande profil som för maträtten.

Om det är en söt eller fruktig efterrätt, ska en blek öl som bryggs med frukt som en aprikosvete öl eller en framboise lambic (en belgisk hallon öl) göra bra.

Om maträtten är en grillad biff, så kommer öl med liknande smaker som en rauchbier eller en porter att göra det perfekta komplementet.

Kontrast

Att kontrastera ölens smaker mot en maträtt kan vara lika tillfredsställande och ofta mer minnesvärd.

Att servera en subtil och söt amerikansk vetegel med en kryddig thailändsk eller indisk maträtt kan arbeta för att balansera några av de varmare smakerna av måltiden . För de mildare måltiderna som den traditionella Thanksgiving kalkon , välj en smakfylld Oktoberfest eller brun ale.

Rengöra

Den här är lättast eftersom de flesta kolsyrerna naturligtvis gör de flesta öl idealiska alternativen för att rensa gommen. Rika eller feta livsmedel som pizza och grill är bäst ihop med pilsners på grund av all karbonering.

Tänk dig att ölens rengöringsroll har samma effekt som att servera en uppfriskande sorbet mellan kurser. Detta ändrar syftet med öl att bara vara en dryck som man kan tvätta mat och presenterar några intressanta möjligheter. Sört öl som Flanders Red, Berliner Weisse och många Belgien brygger fungerar särskilt bra i denna roll.