Kock Michael Symons Pierogi Lasagne Recept

Detta recept på Pierogi Lasagne är från Michael Symon, James Beard Foundation Award-vinnande kock, författare och ägare av flera restauranger i Cleveland, Ohio och Detroit. Han visas också regelbundet på Food Network och The Chew på ABC-TV. Symon är av grekiskt, sicilianskt och östeuropeiskt arv, så denna sammansmältning av en italiensk maträtt med en polsk twist är ett exempel på hur kocken rullar. Symon och den uppskattade kocken Mario Batali erbjöd recept för ett Super Bowl partitur i Parade magazine. Men du behöver verkligen inte vänta på en mästerskapsfotboll eller World Cup fotbollsmatch för att prova denna läckra gryta. Jag gör en liknande maträtt med äkta lasagne nudlar och kallar det Easy Pierogi gryta . Symon ger anvisningar för att göra egna nudlar.

Du kan också gilla: Steg-för-steg-instruktioner om hur man gör en Pierogi-lasagne .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att göra degen: Kombinera ägg, gräddfil, smör, gräslök och salt med händerna i en skål. Oroa dig inte om blandningen inte är likformig och, som med pajdegen, inte överarbeta den. Tillsätt mjöl och blanda med händerna tills en deg bildas. Vik i plast och kylda degen minst 2 timmar eller upp till 2 dagar.

  2. För att fylla på: Sätt potatis i en stor kruka och täck med 2 cm kallt vatten. Koka upp. Säsong vatten generöst med salt. Minska värmen för att upprätthålla en simmer och laga tills en kniv lätt piercerar potatis. Töm och returnera potatis till samma kruka. Mash, blanda långsamt i varm grädde och kallt smör. Smaka med salt och peppar till smak och lägg åt sidan.

  1. Varm olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Koka bacon tills den är skarp, ca 10 minuter. Överför till en tallrik med en slitssked.

  2. Minska värmen till medium, kasta lök i pannan och kappa med baconfett. Smaka med salt och peppar. Koka, rör om ofta tills lökar är karamelliserade och söta. Låt svalna.

  3. Smör en 13x9-tums gryta eller metallpanna. Värm ugnen till 350 grader. Rulla ut Pierogi deg med en rullpinne till en 1/8 tum tjock rektangel. Skär i 4-tums med 13-tums remsor, re-rolling scraps efter behov. Du behöver 14 till 20 remsor.

  4. Att montera: Ha potatismos, skarp bacon, karamelliserad lök, pastaplattor och ostar redo på en arbetsyta. Ordna 1 lager pierogi degremsor på botten av smörgryta maträtten, något överlappande kanter av remsor. Sprid ett 1/2-tums lager av potatis på toppen av deg. Topp med några karamelliserade lökar, bacon och en sprinkling av både Gruyère och bondens ost. Upprepa lager för att använda resterande ingredienser. Avsluta med deg på toppen, följt av Gruyère och bondens ost. Säsong topp med peppar.

  5. Koka tills lasagne är bubblig och ost på toppen är guldbrun, ca 40 minuter. Låt vila 15 till 20 minuter och servera sedan med en gräddfil och en stänk av gräslök.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 693
Totalt fett 55 g
Mättat fett 28 g
Omättat fett 19 g
Kolesterol 222 mg
Natrium 1 225 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 2 g
Protein 29 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)