Enkla läckra Singapore Nudlar

Singapore-nudlar (新加坡 炒 米粉, 星洲 炒米) är en mycket populär maträtt på kinesiska restauranger och restauranger i Storbritannien. Vissa restauranger gillar att använda Char Siu-fläsk som en av huvudingredienserna för att göra denna maträtt men för mitt recept ska jag använda kycklingbröst, eftersom det här är en ingrediens som nästan alla kan köpa. Om du inte är en fläkt av kyckling kan du ersätta den med fläsk men min favorit non char siu fläsk metod är att använda vänster över strimlad grillad kyckling eller kalkon.

Även om denna maträtt kallas "Singapore-stil nudlar" är denna maträtt faktiskt inte från Singapore. Uppenbarligen härrör den från Hong Kong och är följaktligen mycket populär i kantonesiska restauranger. Jag tycker personligen att kineserna heter denna maträtt "nudlar i Singapore-stil" eftersom de fick inspiration från laksa nudlar från Singapore. Jag kunde ha fel men det är hur jag tror.

Skålens smak är ganska stark eftersom risnudlarna i denna maträtt marineras i jordgurk och karrypulver. Du kan använda olika typer av karrypulver som passar dina personliga preferenser.

Ett tips för att laga risnudlar hemma. Köp aldrig mataffär redan mjuka risnudlar. Dessa förmjukade risnudlar är helt enkelt alltför mjuka för att steka. Försök att köpa torra risnudlar om du kan och placera dem i en stor mixskål och blöt i 10-15 minuter. Vattentemperaturen ska vara lite varmare än ditt badvatten. Det här är hur man mjukar risnudlar hemma. Det är inte så svårt eller tidskrävande och du kan också använda det här sättet att justera risnudlarna så att de passar dina personliga preferenser.

Till exempel gillar min man och jag våra nudlar lite al-dente så jag bara suger risnudlarna i varmt vatten i 10 minuter exakt. Å andra sidan om du vill ha dina nudlar mjukare än att blötlägga längre. 15 minuter är bara lite mindre än al-dente.

Vad du behöver

Hur man gör det

förfaranden:

  1. Marinade kyckling med marinade kryddor i minst 15 minuter.
  2. Marinade räkor med marinade krydda i 5 minuter. Rör på det tills räven vänder till röd en färg och lämnar den åt ena sidan.
  3. Blöt i risnudlarna i varmt vatten i 10-15 minuter för att mildra och tömma vattnet. Marinade med marinaden krydda i minst 20-30 minuter. Du kan göra denna procedur en dag tidigare. Risnudlarna kommer att hålla färskt i kylskåpet i 3 dagar.
  1. Blöt den torkade räkan i varmt vatten i 15 minuter för att mjukna och hugga fint.
  2. Värm en wok med ett par matskedar olja, du kan använda olivolja, solrosolja eller jordnötterolja. Beror på vilket som är lättare för dig. Kom ihåg att du inte använder någon olja som är mycket stark smak som extra jungfruolja, rostad sesamolja.
  3. Stek vitlök, ingefära och chili först och rör om i 20 sekunder och tillsätt kycklingbröst och morot för att steka den tills kycklingen blir vit vit.
  4. Tillsätt peppar och alla kryddor till stekpanna och lägg sedan till risnudlarna.
  5. Använd en sked lägga till små mängder av lager till nudlarna och fortsätt att steka steka det samtidigt tills risnudlarna suger upp alla bestånden.
  6. Tillsätt bakkori och räkor i slutet och fortsätt steka tills bakkakan är kokad.
  7. Du kan garnera denna maträtt med lite koriander och lime kil.