Creamy Spaghetti och Tomat Sauce Recept

Krämig tomatpasta är en otroligt lätt fem-ingrediens huvudrätt recept som kombinerar cream cheese med en klassisk tomat och spaghetti maträtt. Det lägger till en fantastisk tangy note till såsen och en underbar grädde som förvandlar denna maträtt från en vanlig weeknight middag till något du kan tjäna till företaget.

Servera denna maträtt med rostat vitlöksbröd, en skarp grön sallad eller en söt och tartsfruktsallad och rosévin. Till efterrätt skulle en citronmingépai, chokladpai eller glasspai vara den perfekta efterbehandlingen eller erbjuda några chokladkakakakor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en stor kruka med saltat vatten till koka.
  2. Under tiden värm olivenolja och smör i en stor stekpanna över medelvärme. Tillsätt löken och koka och rör om tills lökan är öm och börjar brinna runt kanterna, ca 5 till 6 minuter.
  3. Tillsätt pasta såsen till lökblandningen. Tillsätt vattnet i den tomma burken, stäng och skaka för att lossa resten av pasta sås och lägg till stekpannan tillsammans med de oskadade tomaten. Koka till en kokare ofta, så blandningen brinner inte på botten.
  1. Under tiden kokar spagetti i den stora kruken med kokande vatten enligt förpackningsanvisningarna till al dente. Testa pastaen genom att bita in i den. Om insidan inte är vit och pastaen är fast men öm, är den klar.
  2. Några minuter innan spagetti är färdig, lägg till gräddost till pastasås . Koka och rör om med en trådvisp tills osten smälter och såsen är krämig. Gräddeosten kan inte lösas helt i såsen eftersom såsen är sur men det är okej. Det smakar fortfarande underbart.
  3. Töm pastaen och lägg omedelbart till stekpannan med såsen. Kasta i några minuter och servera sedan.

variationer

Du kan lägga till vad du gillar på denna receptmjölkade vitlök, parmesanost, skivad svamp brunad med lök, riven morötter eller till och med några spenatblad. Använd din fantasi och fundera på vad som skulle smaka bra i denna receptkombination. Skriv sedan ner det, så du kan reproducera det nästa gång!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 397
Totalt fett 22 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 46 mg
Natrium 664 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 5 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)