Pasta med Broccoli, Parmesanost och Skinka

Denna skål med en skål och pasta är en snap att förbereda, och din familj kommer att älska det. Koka pastan, steka snabbt broccoli och rör om skinka och vitlök i några minuter. Den enkla såsen är gjord med tung kräm och parmesanost.

Grytan är ett utmärkt sätt att använda kvarvarande skinka. Eller utelämna skinkan och det blir genast en läcker vegetarisk maträtt.

Använd gärna grönsaker eller ärter i stället för broccoli, eller byt skinka med bacon, kalkon eller kyckling. Se variationerna för fler idéer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka pastan i en kruka med kokande saltat vatten enligt förpackningsanvisningarna. Dränera i en kolander.
  2. Under tiden lägger broccolibitarna i en ångkorg. Ta ca en tum vatten till koka i en medelstor till stor kastrull. Sätt den ångande korgen i pannan (ovanför vattnet, så broccoli sitter inte i vattnet). Täck pannan och ånga broccoli i ca 4 minuter, eller tills blommorna är bara knappt anbud.
  1. Smält smöret i en stekpanna eller sautpanna över medelhög värme. Tillsätt skinkan och koka, omrör, tills den är brunad. Tillsätt vitlök och koka i ytterligare 1 minut. Tillsätt basilika, grädde och parmesanost. Låt svalna över låg värme och fortsätt tillagning i ca 1 minut.
  2. Smak och tillsätt salt och peppar, efter behov. Kombinera med den tömda pastan och kasta. Värm igenom.
  3. Överför pastablandningen till en serveringsskål och kasta igen vid bordet innan du serverar.
  4. Servera med extra parmesanost, en kastad sallad eller Caesar-sallad, tillsammans med crusty rullar eller bröd .

variationer

Du kanske också gillar

Penne baka med skinka och ärter

Krämig pasta med skinka och asparges

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 682
Totalt fett 35 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 124 mg
Natrium 1 079 mg
kolhydrater 64 g
Kostfiber 6 g
Protein 29 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)