Pasta med Sundried Tomat Pesto

Det här är så mångsidigt pesto, och det varar i minst en vecka (ibland även två) i kylskåpet. Många pestos är gjorda med bara örter, basilika i synnerhet, och de är gröna i färg, men den här har en tegelröd färg tack vare soltorkade tomater och en smidig, intensiv smak som går långt.

Detta recept använde soltorkade tomater som inte var förpackade i olja, utan snarare bara knappt torkade (fortfarande ganska böjliga och fuktiga). Om du använder soltorkade tomater i olja behöver du inte lägga till extra olivolja.

Hur använder man det här? I pastaen (se nedan), och sedan är rester mycket bra i quesadillas, smörgåsar (grillad ost är särskilt bra), bruschetta och crostini, eller blanda den med gräddfil för ett piquant dopp för råa grönsaker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en stor kruka med vatten till koka. Salt generöst och koka igen. Koka pastan enligt förpackningsanvisningar.
  2. Tillsätt tomaterna, soltorkade tomater, basilika och vitlök i en matberedare och puls för att kombinera. Tillsätt salt och peppar och 1/4 kopp olivolja och puré tills det bildar en pasta. Lägg till mer olivolja, om så önskas, för att uppnå önskad konsistens.
  3. Töm pastaen, först reservera ca 3/4 koppar kokvattnet. Kasta den dränerade pastaen med kokvattnet och ungefär hälften av pesto. Smak och lägg till mer pesto efter önskemål för mer smak.

Du kan verkligen bli kreativ med dina pestos! Här är några bra kombinationer som går med alla typer av rätter.

Andra klassiska pastarätter att göra är enkel bakad pasta med Bolognese sås , pasta med Garlicky köttbullar och tomatsås och bakad makaroner och ost . För bara såserna, kolla in denna enkla tomatsås och snabb bolognese sås till din favoritformade pasta.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 471
Totalt fett 15 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 70 mg
kolhydrater 72 g
Kostfiber 8 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)