Sabai Sabai: En thailändsk välkomstdrink med Mekhong Liquor

Sabai Sabai är också känd som "Thai Welcome Drink" och den har Mekhong, en unik sprit från Thailand. Det kallas ofta Thailands "officiella" dryck och det är ganska fascinerande. Om du söker en exotisk, men ändå lätt cocktail att blanda, titta inte längre.

Du kan tänka på detta som en "Mekhong Collins" eftersom det liknar en John Collins . Det kan serveras på klipporna eller "upp" i ett cocktailglas , men du kan också tjäna det som alla andra collinsdrycker. Något sätt du väljer att servera det, det är en bra drink och basilikan är en fin touch mot sött och surt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll Mekhong, juice, sirap och basilika i ett blandningsglas .
  2. Tillsätt is och skaka kraftigt i 7 till 8 sekunder.
  3. Stam i ett kylt cocktailglas eller ett gammaldags glas fyllt med färskis.
  4. Toppa med klubbens läsk.

Tips: Släpp basilikans löv mellan handflatan för att väcka örtens eteriska oljor före blandning.

(Recept från Mekhong)

Vad är Mekong Liquor?

Mekhong kallas "The Official Spirit of Thailand" och anses ofta vara en whiskystil .

Ändå faller den inte i någon känd kategori av sprit och är unik för sig själv.

Den gula färgen på denna sprit är vilseledande. Det är faktiskt en kombination av destillerad sockerrör och melass vilket gör det väldigt romliknande . Ändå är det också lika med att det innehåller 5 procent risand (även om skull bryggs och inte destilleras). Dessutom är Mekhong smaksatt med en icke-avslöjad blandning av nativa thailändska örter.

Mekhong är verkligen en original destillerad ande och till skillnad från alla andra som du hittar i världen. Det är verkligen ett äventyr i internationell sprit och en som varje cocktailentusiast ska försöka minst en gång.

Mekhong-märket lanserades 1941 och har sålts i hela Sydostasien. Så småningom slog det på de brittiska och europeiska marknaderna och 2008 lanserades denna unika anda i USA.

Ett annat sätt att njuta av Mekhong

Ginger Lime-Tail är en annan lätt drink med Mekhong. Denna blandning är också en söt och sur highball som toppar allt med ginger öl för lite extra snap.

För att dricka, häll 2 uns Mekhong med 1/2 uns limejuice och 3 limehjul i ett collinsglas fyllt med is. Täck det med en shaker-tenn och ge drycken en bra skaka. Topp med ginger öl och lägg till ett streck av Angostura bitter .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 82
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 59,672 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)