Quinoa och Black Beansalad med Corn and Cilantro

Ett enkelt, snabbt och enkelt vegetariskt och vegansk quinoa sallad eller quinoa pilaf recept med svarta bönor, majs och färsk koriander och kryddat med fräsch limejuice och cayennepeppar eller chilipulver - inspirerad av smakerna i Mexiko. Det finns verkligen ingen fel sätt att göra en quinoa sallad , och detta recept blandar det lite med de vanliga quinoa och veggiesna.

Denna vegetariska och veganska maträtt kan serveras färskt och varmt, eller kyla in i kylskåpet innan det serveras för att ge smakerna att utvecklas. Kasta det försiktigt före servering och ge det en annan pressning av färsk kalk och dammning av havssalt för att uppskatta smakerna. Detta recept är hälsosamt, högfiber, vegetabiliskt och vegansk recept med hög protein samt helt glutenfri (se recepten nedan).

Vill du ändra saker lite? Prova denna svarta bönsallad med kaniwa istället för quinoa! Och om du tycker att du gillar detta hemlagade vegetariska Quinoa och Black Bean Pilaf recept, vill du prova några av dessa sju kreativa vegetariska Quinoa salladsidéer .

Fick du rester? Använd din quinoa sallad för att skapa en vegetarisk smörgås wrap, lägg i några salsa och gör dig några vegetariska burritos, eller kolla in dessa idéer för hur du använder upp kvarvarande quinoa.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor stekpanna skär du vitlök i en matsked olivolja i 2-3 minuter, lägg sedan till de hackade gröna lökarna och värm det bara en minut eller två.
  2. Tillsätt i Quinoa och vegetabilisk buljong eller vatten. Kåpa, koka upp och minska värmen till en långsam simmer.
  3. Låt quinoa koka, täckt, i 20-25 minuter tills den är helt kokad och kan fluffas med en gaffel; det mesta av vätskan bör absorberas.
  1. Håll koll på quinoa när det lagar mat och tillsätt i majskärnorna, svarta bönor och chilipulveret eller cayennepeppar (efter smak) bara en minut eller två innan quinoa är lagad för att värma igenom. Rör om att fördela kryddorna jämnt.
  2. Avlägsna quinoa från värme och rör i limejuice och återstående två matskedar olivolja och krydda med havsalt eller koshersalt och lite svartpeppar, som kombinerar väl. Smak och justera kryddorna till smak.
  3. Lägg i färskhackad koriander just innan du serverar. Njut av!

Receptnote:
Detta är också ett högprotein- och glutenfritt vegetariskt recept om dina kryddor och grönsaksbuljong är glutenfria (eller använd vatten för att laga quinoa istället för grönsaksbuljong). Läs etiketterna, eller var noga med att använda din egen hemlagad grönsaksbuljong om du vill vara säker på att det är glutenfritt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 703
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 36 mg
kolhydrater 127 g
Kostfiber 26 g
Protein 32 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)