Vem uppfann den amerikanska Cheeseburger?

Svaret är fyllt med fler frågor

Mycket som hamburgeren är det omöjligt att veta säkert vem som skapade Amerikas första cheeseburger. Även om vem som skulle få krediten är ett mysterium, kan det inte hävdas att det här är en fantastisk smörgås, ungefär lika amerikansk som du kan få.

Uppfinnare Legends

Många mathistoriker krediterar den 16-årige Lionel Sternberger, som i 1924 bestämde sig för att slå en bit amerikansk ost (vad mer?) På en matlagningshamburger på sin fars Pasadena, Kalifornien, smörgåsaffär, Rite Spot.

Han tyckte om det, och så föddes hans pappa och därmed cheeseburgerna. Eller var det? De kallade det en "osthamburger", så det kan diskvalificera Sternbergers på en teknisk nivå.

Den första smörgås som faktiskt kallades en "cheeseburger" var på Kaelin restaurang i Louisville, Kentucky. Charles Kaelin hävdar att han har uppfunnit den ost-toppade burgaren 1934 eftersom han ville, rapporterar Louisville-författaren Robin Garr, att "lägga till en ny tang till hamburgaren." Detta är det tidigaste exemplet på en meny som hävdar att den är "cheeseburgerens födelseort".

Då finns Louis Ballast av Humpty Dumpty Drive-In i Denver, som var varumärke med namnet "cheeseburger" 1935.

Moderna Variationer

Även om de flesta amerikaner (utom vegetarianer ) delar en stor kärlek till cheeseburgers, är de också passionerade om de olika sätten som de gillar dem kokta och hur de gillar dem toppade.

Först finns det stekt och krossat patty.

Denna typ av burgare är vanlig i hamburgerleder och maträtter som härrörde från 1930-talet, eventuellt inte tillfälligt samtidigt som den första cheeseburgeren uppfanns och i nyare restauranger som efterliknar dessa middagar. Beställ dessa upp som en singel, dubbel eller trippel. De kokas alltid bra gjort.

Lägg till osten (alltid amerikansk), val av påfyllningar (sallad, tomat, pickles, rålök) och kryddor (senap, ketchup, majonnäs). Enkel och fantastisk, och den genuina artikeln.

Då finns det den så kallade barburgeren. Dessa började dyka upp på menyer flera årtionden senare på 20-talet och är tjocka, saftiga och grillade. Du får ditt val av doneness. Du får ditt val av ost: American, Cheddar, Monterey Jack, Swiss, och till och med Gruyere, Gouda eller blå om du är i en exklusiv restaurang. Du kan till och med ha mer än en typ av ost på beställningsorder. Du kan beställa vanliga toppings - sallad, tomat, pickles och rålök - för en klassiker. Eller du kan lägga till bacon, avokado, guacamole, sauterade lök, svamp eller chili. Stoppa det här med den klassiska kryddan som du älskar bäst - men om du är upptagen för lite äventyr, dollop på någon grillsås, chipotle mayo eller Dijon senap .

Trendiga gourmet hamburgare är dolled-up bar hamburgare med exklusiva bullar och ovanliga toppings av ett brett utbud beroende på restaurangen; de är en kock skapelse. Men om du har en jones för en cheeseburger, kommer det verkligen inte att uppfylla. Inte ens i närheten.

Sidor

Nu är cheeseburger den viktigaste händelsen.

Men som ägg behöver bacon behöver cheeseburgers sidor. Vare sig gammaldags krossade eller bar burger, valen är traditionella: pommes frites, lökringar, potatisallad, slaw. Diners som serverar krossade hamburgare erbjuder nästan alltid milkshakes som en traditionell måste, och du hittar ofta skakningar så viktiga att de är uppe i ljus som en del av namnet på dessa leder.