Flourless Orange Cake Recept

Denna läckra tårta knuffar bara med apelsin smak! Täta och fuktiga, denna tårta gör ett mycket tillfredsställande slut på en god måltid eller går fantastiskt med kaffe. Det kan förberedas i god tid och skivas upp snabbt och serveras med mascarpone grädde och apelsin sirap när gästerna kommer.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Sätt apelsinerna i en stor panna och täck med vatten. Låt vattnet koka och vänd sedan ner till en bra simmer. Placera en liten tallrik på apelsinerna för att hålla dem nedsänkt och laga i 2 timmar. Ta bort apelsinerna och lägg åt sidan. Boka matlagningsvätskan.
 2. Placera granulatssockret och honung i skålen hos en matberedare. Tillsätt ägg. Blanda tills blandningen är jämn och fluffig.
 3. Förvärm ugnen till 350 ° F.
 1. Efter att apelsinerna har svalnat nog för att hantera dem säkert, skär dem i mellanstora bitar (skal och allt). Ta bort frön och lägg till processorn. Blanda tills slät.
 2. Tillsätt mandelmjöl, salt och bakpulver och blanda för att kombinera.
 3. Smörj en 9-tums fjäderformspanna med smör och linje med bakpärl, smörj sedan pergamentpapperet. Använd en gummispatel för att skrapa tårtblandningen från processorn till pannan.
 4. Baka i den förvärmda ugnen i 1-1½ timmar. Testa kakan med en tandpetare in i mitten av kakan. Om det kommer tillbaka är det oftast rent, då kakan är kokad. Låt kakan svalna i pannan innan fjäderformringen och botten avlägsnas.

Att göra apelsin sirap

 1. Häll den reserverade matlagningsvätskan från apelsinerna i en stor panna. Tillsätt sockret, en apelsin och dess saft. Koka upp i 10 minuter eller tills tjock och sirapsig. Låt svalna.

Att göra Mascarpone kräm

 1. Använd en stativblandare eller handblandare för att slå samman piskräm, Mascarpone, socker och vanilj tills mjuka toppar bildas.

Att tjäna

 1. Överför skivans skivor till enskilda betongplattor.
 2. Topp med en dollop Mascarpone cream.
 3. Drizzle lite orange sirap över toppen.

Mer Gourmetkaka Recept:

Smält citronkaka med simmered sommarblåbär

Choklad Lava Cake med körsbärssås och Vaniljglass

Ricotta och Pärontakta

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 360
Totalt fett 17 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 91 mg
Natrium 109 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 4 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)