Hemlagad röd sammetskaka med kokad frostning

Detta röda sammetskaka recept är gjord med smör, ägg, vanilj, rödgel mat färgning, kakao, kärnmjölk och andra ingredienser. En favorit röd sammetskaka recept med kokt frostning, eller använd en hemlagad eller färdig cream cheese ostron för denna populära tårta.

Använd gel eller klistra på matfärg för den mest levande färgen.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 F.

Generöst fett och mjöl tre 8-tums rundlagskakor eller två 9-tums kakor.

Cake Instruktioner

Creme smör och socker tills ljus och fluffigt. Tillsätt ägg och slå 1 minut längre. Slå i vanilj tills den blandas. Kombinera kakao, matfärgning och 2 matskedar vatten; slå in i den äggkrämiga blandningen. Kombinera mjöl och salt. Alternativt tillsätter mjöl och kärnmjölksblandningar till smeten och slår på låg till medelhastighet.

Kombinera läsk och ättika i en kopp och lägg till kaka smeten. Skeda smeten jämnt i de 3 kakorna; baka vid 350 ° F i 22 till 28 minuter. Cool på tårtorställningar. Ta bort från kokkärl och frostoppar och sidor.

Kokad frostning

I en gryta, vispa ihop 1/3 kopp mjöl och mjölk och laga, rör om tills det är förtjockat; kyla i kylskåpet. Slå smör, socker och vanilj med mixer. Tillsätt mjöl och mjölkblandning lite i taget (gör framför kakan så att det har gott om tid att svalna). Koka bra i flera minuter eller tills blandningen inte är kornig, tillsätt mjölk (eller grädde) efter behov. Frostskikt, sidor och kakans topp.

Expert tips

Bundtkaka Konvertering: Baka kakan i en generöst smörjd och mjölad 12-15 boll Bundt kaka pan, men tillåta mer tid. Kolla efter doneness med en lång trä- eller bambuskivare. Det kan ta upp till dubbelt så lång tid att baka. Använd en tunn kaka glasyr till is en Bundt kaka.

För att göra superfint socker från granulat, mäta det belopp du behöver för att frosta i en matprocessor. Process i ca 2 minuter, eller tills kornen är ganska bra. Låt dammet avgöra innan du lyfter locket ur matprocessorn.

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 443
Totalt fett 29 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 128 mg
Natrium 309 mg
kolhydrater 42 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)