Hälsosam Vegan Scalloped Potatis Recept

Denna hälsosammare version av skulpterad potatis är lägre i fett, vegetarisk och vegan och helt mjölkfri.

Scalloped potatis är en klassisk krämig sidrätter. Om du gillar scalloped potatis men behöver en hälsosam, fettsnål version, varför inte prova det vegan och mejeriprodukter? Det är fortfarande gott, jag lovar! En extra bonus? Liksom alla veganska recept, är dessa skulpterade potatisar kolesterolfria! Topp med extra vegan margarin eller brödsmulor om så önskas, och kanske en touch av vitlöksalt, om du är något som jag!

Om du behöver detta recept för att vara glutenfritt, kan du underhålla ett glutenfritt mjöl för det vanliga mjölet. Alla övriga innehållsämnen är glutenfria.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 grader.
  2. Använd en liten bit av den veganska margarinen för att smidigt feta en 9-tums torgs bakpanna.
  3. Placera mjölet i en liten skål och tillsätt salt och peppar, omrör för att kombinera.
  4. Placera 1/3 av skivad potatis längs botten av smörgrytan, följt av 1/3 av löken, 1/3 av kvarvarande margarin och halva mjölet.
  5. Upprepa detta lager med 1/3 av potatis, 1/3 av lökarna, 1/3 av margarinen och resterande mjöl. Tillsätt detta med resten av potatis, lök och margarin.
  1. Häll sojamjölken långsamt i pannan. Det ska stiga upp för att nästan täcka överlagret. Och slutligen, strö paprika över toppen.
  2. Placera pannan i ugnen och baka i 1 1/2 till 2 timmar tills potatisen är mjuk och mjölken är tjock. Garnera med persilja och servera.

Njut av dina hälsosamma scalloped potatis!

Denna veganskallad potatisrecept skrivs ut med tillstånd från The Compassionate Cook Cookbook .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 201
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 331 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 4 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)