Bakade svärdfisk biffar

Dessa svärdfisk biffar är bakade med svamp, lök, grön paprika, citron, olivolja, dillräk och tomater. Rätterna är färgglada och läckra.

Medan svärdfisk är utsökt, har den en hög kvicksilvernivå och en viss försiktighet att det inte ska ätas mer än en gång i månaden. Den amerikanska FDA och EPA råder att kvinnor som får bli gravida, gravida kvinnor, ammande mödrar och unga barn undviker att äta svärdfisk och andra fiskar med hög kvicksilver.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olivoljan i en stekpanna över medelvärme. Tillsätt svamp, lök och paprika. Koka, rör om i 8 till 10 minuter, eller tills grönsakerna är ömma.
  2. Till sauterade grönsaker, tillsätt citronsaft, salt, peppar och dillräk.
  3. Linja en grunt bakpanna med folie. Sprid hälften av svampen och lökblandningen över botten och ordna svärdfisk biffar på toppen.
  4. Stänk svärdfiskbiff med salt och peppar, lägg en laurblad på vardera.
  1. Skär toppar och stjälkar tomater och skär varje tomat i 4 tjocka skivor; placera 2 skivor på varje svärdfiskbiff. Stänk resterande svamp och lökblandning över fisken.
  2. Täck pannan med folie och baka vid 400 F i ca 20 minuter, eller tills fisken flingar lätt med en gaffel.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 399
Totalt fett 21 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 133 mg
Natrium 284 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 3 g
Protein 42 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)