Perfekt Bakade Potatis

Följ detta recept och de grundläggande instruktionerna för perfekt bakade potatis varje gång. Tillsätt dessa stora bakade potatisar med smör och grädde, eller strö över persilja eller gräslök. De är fantastiska med nästan alla måltider, särskilt en måltid med biffar eller kotletter.

Välj Russet, Idaho eller andra högstärkelsebakad potatis för bästa resultat, och skrubba väl för att avlägsna smuts och brister.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F.
  2. Skura potatisarna under rinnande vatten för att avlägsna smuts Använd en liten vass kniv för att ta bort ofullkomligheter som skär eller små blåmärken.
  3. Använd en spett eller vass gaffel för att pricka varje potatis djupt på flera ställen. Detta tillåter ånga att fly medan potatisarna bakar.
  4. Gnid varje potatis lätt med olivolja och, om så önskas, strö med eller rulla i grovt salt.
  5. Placera potatiserna direkt på en ugnshållare i mitten av ugnen. Baksida i 60 till 70 minuter, eller tills potatisen är öm och en gaffel kommer enkelt att genomborra den största potatisen när den sätts in i mitten.
  1. Ta bort till serveringsplatta eller enskilda tallrikar och gör en grundig skär ner i mitten av varje potatis. Skala lite av huden på vardera och fluff lite av potatisen med en gaffel. Servera med smör och grädde tillsammans med en sprinkling av gräslök, persilja eller bacon, om så önskas. Eller lägg potatisarna med strimlad cheddar eller pepparjackost och sätt tillbaka dem i ugnen för att smälta osten.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 66
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 55 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)