Biet och Kål Borscht

Tekniskt sett är borscht en sopptypssoppa. Den mest kända typen i USA är dock gjord med rödbetor och är briljant röd. Denna betor och kål borscht är fylld med rostade rödbetor , lök, kål och vita bönor - desto bättre gör det genom en kall vinternatt. Hjälmlagad kycklingmassa ger ett djup av smak som saknas i konserverade sorter, men denna soppa är välsmakande även när den är gjord med vanligt gammalt vatten för en läcker vegetarisk version.

Detta recept gör tillräckligt för en folkmassa. Det fryser dock väldigt bra och är en behandling för att dra ur frysen och värma upp efter en lång dags arbete. Det är särskilt tillfredsställande att sluka på en snöig eller regnig natt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt bönorna i en stor kruka och tillsätt kallt vatten för att täcka generöst. Koka, täcka, stäng av värme och låt sitta 1 timme.
  2. Dränera och returnera bönorna till potten. Täck igen med kallt vatten, koka upp, minska värmen för att hålla en simma och laga mat tills bönorna är anrika till biten, ca 20 minuter. Töm bönorna och sätt dem åt sidan.
  3. Förvärm ugnen till 350 F. För in betorna i ett stort ark med folie, lägg på ett bakplåt och koka tills det är ömt när det hålas med en gaffel, ca 45 minuter. Låt betorna sitta tills det är tillräckligt kallt att hantera.
  1. Skala dem (skinnen ska glida lätt efter att de är rostade) och rista dem på den stora hålsidan av en låda. Avsätta. (Obs! Jag gillar det lätt att peeling rostade betor, men gärna skal och grilla råtbetor - de lagar tillräckligt snabbt i soppan.)
  2. I en stor kruka över medelhög värme tillsätt olja, lök och salt. Koka om ibland, tills löken är mjuka, ca 3 minuter.
  3. Tillsätt vitlök, om du använder, och laga tills duftande, ca 1 minut.
  4. Tillsätt kål, rör om för att kombinera och laga, rör om och om, tills kål villts, 3 till 5 minuter.
  5. Lägg kargenfrön och rödbetor. Rör för att kombinera och tillsätt buljong eller vatten.
  6. Koka upp, minska värmen för att upprätthålla en stadig simma, tillsätt bönor och koka tills grönsaker är milda och smaker blandar, 15 till 20 minuter.
  7. Tillsätt salt och citronsaft till smak. Servera varma, med en yoghurt eller gräddfil och en sprinkle dill, om du vill.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 94
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 553 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 4 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)