Den Svarta Ryska: Den Smidiga Smaken av Vodka och Kaffe

När det gäller enkla och tillfredsställande cocktails, kan få slå den svarta ryska. Denna populära lowball trivs över hela världen och kombinationen av vodka med en kaffelikör skapar en trevlig och oemotståndlig dryck.

Den svarta ryska är så välkänd att det borde vara bland de första cocktailerna som varje aspirerande bartender förbinder till minne . Medan du är på det, var noga med att lära dig hur du gör den vita ryska också.

Det finns inte mycket till det svarta ryska receptet och det är på de otroligt lätta drinkarna som alla kan blanda upp. Du häller helt enkelt din favorit vodka och kaffelikör (vanligtvis Kahlua) över is, rör och servera. Trots sin enkelhet finns det några saker du kan göra för att förbättra den svarta ryska.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Bygg ingredienserna i ett gammaldags glas fyllt med is.
  2. Rör om .

3 sätt att förbättra din svarta ryska

Den svarta rysken är verkligen en stor drink och det är därför det är så populärt. Precis som många av våra favorit-cocktails , kan den också användas som grund för nya idéer. Till exempel kan du ta med vodka-kaffekombinationen i världen av sprudlande ispoppar för att skapa en rolig, vuxenvänlig behandla för sommaren.

Men varför stanna där? Låt oss utforska några idéer för att förbättra din svarta ryska erfarenhet.

Häll till din personliga smak

Ingen säger att du måste hälla en svart ryska i några exakta proportioner. Faktum är att du ska anpassa det till din smak eftersom du är den som dricker den. Du kan även byta upp det beroende på ditt humör.

2: 1-förhållandet som anges i receptet är en bra balans; drycken är varken för söt eller för torr. Om du vill ha det lite sötare en natt, häll bara mer likör. Om du däremot vill ha en torrare dryck (perfekt till middag), gå sedan med mindre likör och klara av det med vodka.

Experimentera med spritdryckerna

Bekanta cocktails som detta är det perfekta sättet att mäta en ny destillerad ande eftersom du kan använda dina tidigare erfarenheter för jämförelse. Dra nytta av detta och gå längre än "det vanliga" för att upptäcka något du inte försökt tidigare.

Det är till exempel vanligt att associera "kaffelikör" med Kahluas märke. Det är ett bra alternativ och otroligt pålitlig eftersom du kan hitta en flaska nästan var som helst vätska säljs. Ändå är Kahlua inte den enda kaffelikören där ute. Om du spionerar en ny kaffelikör på spritbutiken, ge den det svarta ryska smakprovet och se hur du gillar det jämfört med din gamla favorit.

Tips: Visste du att det är lätt att göra din egen kaffelikör ? Det är ett bra experiment om du är benägen till ett litet DIY-projekt.

Samma sak kan sägas om vodka, vilket är en mycket mer komplex marknad med många alternativ. Det finns några fantastiska vodkas som produceras idag.

Vissa passar lyxkategorin medan andra är vänligare på plånboken . Det finns ingen anledning att fortsätta att dricka samma vodka som du har hällt de senaste 10 åren. Gå dit ute och leva lite! Du kan bli förvånad över vad du hittar.

När du är redo att gå ifrån vodka, byt ut andan ut helt. Med undantag av gin kopplas nästan någon av de andra basluten perfekt med kaffelikör. Börja med ett skott tequila och njut av en modig tjur , försök sedan brandy, rum eller whisky.

Lägg till en smak av smak

Ofta skäms vodka-drinkare bort från att använda smaksatta vodkas i drycker med mörkare profiler. Visst är det lätt att lägga till en fruktig vodka till drycker som madras eller kosmopolitiska , men när det gäller de svarta ryska sorterna, verkar valen begränsad.

Det här är inte helt sant, du måste bara vara mer selektiv och kreativ i vodkanen du häller.

Utöver dessa förslag, tänk på smaker som du kan tycka om att lägga till ditt morgonkaffe.

Det är mer än troligt att det finns en smakad vodka som matchar, och om inte, kan du alltid infilera det själv .

Hur stark är svart ryska?

Två-ingredienser, dryck endast drycker är inte svaga och det är inte deras avsikt. Istället skulle blandade drycker som den svarta ryska kunna betraktas som en skott på klipporna : en smakfull drink som ska njutas långsamt, smutta av sipp.

För att bevisa denna punkt, om vi gör den svarta ryska med en 80-bevis vodka och 40-bevis kaffe likör med receptet ovan, skulle det vara cirka 27 procent ABV (54 bevis) . Det är mjukare än ett rakt skott av vodka, men behåller den fulla smaken av dess ingredienser.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 98
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)