Lila potatisallad

Om du letar efter något lite annorlunda för din sommarkockout, prova denna smakfulla lila potatisallad. Limejuice och majonnäsdressing och den färskhackade korianderna ger denna salladsmak, medan selleri och lök lägger till knäcka. Kyl de kokta potatisarna noggrant för enklare dosering.

Kyl den färdiga salladen i minst 2 timmar för bästa smak.

Relaterad
Rödpotatisallad med sur grädde och dill

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg de skurna potatisarna i en medelstora kastrull; täck med vatten och tillsätt 1 tesked salt. Koka upp; täcka, minska värmen till medelhögt och fortsätt att laga mat i cirka 15 till 20 minuter, eller tills potatisen är gaffelmjuk. Töm och sätt pannan åt sidan för att låta potatisna svalna helt. Lämna locket på men år.
  2. Under tiden förbereda selleri, lök och vitlök, och kombinera dem i en stor skål.
  3. Skär de kylda potatisbitarna i 3 / 4- till 1-tums bitar. Kasta potatisarna med grönsakerna i blandningsskålen och resterande 1/2 tsk salt och nybakad svartpeppar. Tillsätt cilantro och persilja och kasta lätt för att blanda.
  1. Kombinera 3/4 kopp majonnäs med limejuice och rör om att kombinera. Tillsätt dressingen till potatisarna och blanda försiktigt till kappa grönsakerna. Smak och tillsätt mer majonnäs och kryddor, efter behov. För bästa smak gör du denna potatisallad och kyl i minst 2 till 4 timmar innan du serverar tid.

Serverar 4 till 6.

Du kanske också gillar

Lastad bakad potatisallad

Röd, Vit och Blå Potatissallad

Picnic potatisallad med senap och majonnäsförband

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 349
Totalt fett 24 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 13 mg
Natrium 813 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 4 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)