Mat och Recept för en irländsk Halloween eller Samhain

Alla har sin bild av Halloween, och maten serveras, och det innebär ofta en hel del pumpor och skumma "spöklika" livsmedel med spöken och ghouls överallt i överflöd.

Men i Irland, när man firar den 31 oktober, är det inte bara Halloween att överväga, för närvarande finns det också Samhain, den irländsk-keltiska festivalen för de döda som hålls på tröskeln till den 1 november.

Festivalen verkar ha blivit gobbled upp av Halloween, men en irländsk Samhain är fortfarande mycket bevis i hela landet.

Bernd Biege, skribenten på alla saker, irländare berättar för oss den 1 november var traditionellt känt som Samhain , översatt bokstavligen "sommarens slut" och uttalade något som sow-en och var slutet av det keltiska året och början på vintern. Samhain ansågs vara en tid för reflektion, och tydligen del av en ibland förvirrande tradition.

Livsmedel som serveras i Irland vid denna tidpunkt är mer än hittades i andra länder, och en av de mest populära är Barm Brack eller Barnbrack som det också är känt. Det här är ett fruktpiggat bröd och bakat med andra små föremål inuti som en ring som betyder att du skulle hitta sann kärlek och gifta dig, en timble menade att du tyvärr aldrig skulle gifta dig, en trasa förutsagde fattigdom och ett mynt du skulle vara rik på. Varje familjemedlem skulle, som du kan tänka dig, välja sin del med omsorg.


Idag säljer även stormarknader brödet, och den enda charmen du hittar inom är vanligtvis bara ringen.

Traditionellt spelade säsongsbetonad mat en stor roll i Samhain som dagen är slutet av oktober och början av november, då skörden var i och mat rikligt. Men när Samhain så småningom blev känd som All Hallows eller All Saints Day, var det inte tillåtet att äta kött, så maten blev så vegetarisk.


Traditionella irländska recept perfekt för Samhain.