Rosemary History

Rosemary har länge använts i holistiska läkemedel

Rosemary History

Rosemary (botaniskt namn Rosmarinus officinalis ), även känt som Garden Rosemary, är infödd till Medelhavsområdet. En medlem av mintfamiljen, det är en vintergröna buske som också är relaterad till basilika , marjoram och oregano . Det förekommer oftast växande vid havet, och det latinska namnet motsvarar "dugg av havet".

Några rosmarin växer upp till 6 meter lång eller mer, men vanliga sorter är vanligen omkring 3 meter och buskiga.

De lilla grågröna bladen liknar små furna nålar och har en bittersweet, lemoni, lite piney smak. Små blommor sträcker sig från vit till ljusblå till mörkblå, vanligtvis blommande i sen vår.

Användningen av rosmarin går tillbaka till 500 bc när den användes som en kulinarisk och medicinsk ört av de antikens grekerna och romarna. Det är fortfarande en populär medicinsk ört idag.

De flesta kommersiellt använda, torkade rosmarin kommer till oss från Spanien, Frankrike och Marocko. Det är dock lätt att växa upp i tempererade klimat.

År 1987 patenterade forskare vid Rutgers University i New Jersey ett livsmedelsskyddsmedel som härrör från rosmarin. Kemikaliet kallas rosmaridifenol , är en mycket stabil antioxidant som är användbar i kosmetika och plastmatförpackningar.

Rosemary är verkligen en mångsidig, aromatisk. Den används i en mängd olika rätter, inklusive fruktsallader,, kött (särskilt lamm ), ägg, fyllningar , och till och med.

Det används också för att doft kosmetika och parfymer, i insektsmedel, och har medicinska användningsområden. Du hittar rosmarin en härlig ört i både salta och söta recept .

Mer om Rosemary och Rosemary Recept• Rosemary History
Rosemary Recept