Det bästa marockanska Kyckling Tagine Receptet

Detta marockanska kycklingrecept förklarar hur man gör den klassiska kycklingrätten med konserverade citroner och oliver i en äkta tagine . Marinerar kycklingen i några timmar eller över natten är valfritt.

Tillagningstiden på 2 1/2 timmar gör det möjligt för taginen att bringas till en långsam simmering. Stora kycklingar kan kräva ytterligare tid.

Recept för kyckling med konserverad citron och oliver kan också göras med hjälp av en konventionell stovtoppberedning och långsam rostmetod .

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbered kycklingen

  1. Ta bort köttet från det konserverade citronet och finhack det. Lägg det hackade citronköttet i en skål tillsammans med kyckling, lök, vitlök, koriander, persilja, ingefära, peppar, gurkmeja, salt, saffran och smen och blanda väl.
  2. Om tiden tillåter, låt kycklingen marinera i kylskåpet i flera timmar eller till och med över natten.

Koka kycklingen

  1. Tillsätt tillräckligt med olivolja till taginen för att täcka botten. Ordna kycklingen i tagine (köttsidan ner) och fördela löken runt.
  1. Tillsätt oliverna och konserverade citronkvarteren och torka den kvarvarande olivoljan över kycklingen. Tillsätt vattnet till tagine, täck och placera på en diffusor över en medium låg värme.
  2. Ge tagine tiden för att nå en simmer utan att toppa. Om du inte hinner tagine simmering inom 20 minuter, öka värmen något och håll sedan den lägsta värmeinställningen som krävs för att behålla en mild, inte snabb, simma.
  3. Låt kycklingen koka ostörd i 80 till 90 minuter och vrid sedan kycklingen så att den är kött uppåt. Täck taginen igen och låt kycklingen sluta laga till mycket öm.
  4. Stäng av värmen och låt taginen svalna i ca 10-15 minuter före servering. Marockansk tradition är att äta direkt från tagine, med marockanskt bröd för att skopa upp kyckling och sås. Pommes frites serveras ofta med denna maträtt och kan till och med placeras ovanpå kycklingen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 520
Totalt fett 38 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 21 g
Kolesterol 107 mg
Natrium 170 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 3 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)