Grundläggande Marockansk Vitbröd (Khobz) Recept

Detta recept gäller för grundläggande marockanskt vitbröd, ofta kallat kraft , samma franska ord som används av många marockaner för starkt vitmjöl. Den kallas också khobz (eller kessra eller aghroum) och kännetecknas av en rund, platt form och en något grov konsistens.

Utanför Marocko kan du använda allroundmjöl, men det är att föredra att använda brödmjöl eller högglutenmjöl i staterna, eftersom de ger de bästa resultaten. Variera detta recept genom att ersätta andra mjöl för några av de vita, eller prova detta marockanska helvetebrödrecept .

Khobz används främst för att skopa upp taginer och andra livsmedel men det är också utmärkt som ett brödbröd. Mindre bröd kan skäras i hälften och sedan fyllas; Stora bröd kan skäras i kilar, som sedan kan försiktigt vara öppna och fyllda.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered två bakplåtar genom lätt olja dem eller genom att dammar pannorna med lite majsmjöl eller halvpärm.
  2. Blanda mjöl, salt och socker i en stor skål. Gör en stor brunn i mitten av mjölblandningen och tillsätt jästen.
  3. Tillsätt oljan och vattnet i brunnen, rör om med fingrarna för att lösa upp jäst först och omrör sedan hela innehållet i skålen för att införliva vattnet i mjölet.
  1. Vrid degen ut på en mjölad yta och börja kneda degen eller använd en stativblandare med en degkrok. Vid behov tillsätt mjöl eller vatten i mycket små mängder för att göra degen mjuk och smidig, men inte klibbig. Fortsätt knådning i 10 minuter med hand (eller 5 minuter med maskin), eller tills degen är mycket slät och elastisk.
  2. Dela degen i halv och forma varje del i en jämn cirkelhöjd. (Om du föredrar kan du dela degen i fyra till sex mindre bröd istället.) Lägg degen på de tillagade kokkärlarna, täck med en handduk och låt den ligga i 10 till 15 minuter.
  3. När dugen har vilat, använd handflatan för att platta degen i cirklar ca 1/4 tum tjock. Skydda med en handduk och låt höjas ca 1 timme (längre i ett kallrum), eller tills degen springer tillbaka när den trycks lätt med en finger.
  4. Värm en ugn till 435 F / 225 C.
  5. Skapa ångventiler genom att placera brödets topp med en mycket skarp kniv eller genom att pissa degen med en gaffel på flera ställen. Baka brödet i ca 20 minuter - rotera pannorna ungefär halvvägs genom bakpannorna - eller tills brödenna är snyggt färgade och ljud ihåliga när de tappas. Överför brödet till en rack eller handdukfodrad korg för att svalna.

OBS: Återstående bröd är bäst fryst om det inte kommer att konsumeras samma dag.

Mer om Khobz

Även om ofta kallas flatbread är bakverkskockat marockanskt bröd ofta över tjockt tjockt, vilket gör att det ser mer ut som en cirkulär fritt formloaf än vad många skulle betrakta som "platt". Ju större brödet är, desto flattare kommer khobz att förekomma, men ändå långt ifrån mycket tunnare, sura bröd som naan , pita och injera .

Oavsett tjocklek möjliggör skivformen av khobz massor av skorpa, vilket är idealiskt för doppning och scooping up tagines , sallader och andra marockanska rätter . Skorpan är så föredragen, faktiskt att många marockaner kommer att ta bort och kasta det mjuka interiören från tjockare brödbröd.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 87
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 759 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)