Marockanska konserverade citroner

Konserverade citroner är citroner som har saltats i salt och deras juice. Också kallad sylt citroner, de lägger till en salt, distinkt citron smak för marockanska tagines, såser och sallader.

Matlagning med konserverade citroner

Trots att de är viktiga för många marockanska recept , dikterar den personliga smaken hur konserverade citroner kan användas. Vissa kockar tar alltid bort köttet, till exempel medan andra lägger på det när man lägger till konserverad citron i taginer och såser.

I sallader används emellertid bara den finhackade skalen.

Både saltigheten och pungen kan kontrolleras av hur mycket konserverad citron används, och när citronerna läggs till maträtten. Ju längre citronerna sjunker i såsen, desto mer salt och citron smak kommer att släppas.

Gör dina egna konserverade citroner

Konserverade citroner är väldigt lätta att göra hemma. Det tar bara några minuter att packa citronerna med koshersalt och täcka dem i en kruka, men du måste tillåta ungefär en månad eller mer för citronerna att mjuka och pissa. Hur man gör konserverade citroner berättar för oss exakt hur man gör det här.

Om du är i Marocko, försök att välja doqq eller boussera citroner (sålda som "citron beldi" ). Utanför Marocko favoriseras Eureka eller Meyer citroner för att bevara, men någon sort kommer att fungera.

Var kan man köpa konserverade citroner

Om du inte vill göra dem själv kan du köpa konserverade citroner online från leverantörer som Mustapha, Zamouri Spices och Belazu.

Lokalt kan konserverade citroner hittas i Mellanöstern eller Halal marknader, eller i större livsmedelsbutiker vilka lager importerade och specialprodukter.