Äggformade Jam Smörgås Cookies

Dessa är ett roligt tillägg till ditt påsk eller vårens semesterbord. Jag använde en vanlig vaniljkaka bas, men du kan enkelt byta upp det genom att lägga till dina favorit kryddor eller ersätta ditt favoritrullout chokladkaka recept för en helt annan smak. En annan idé är att lägga till färska citruszest till smeten.

Du behöver två olika kakeskärare för att skapa äggformen hos dessa kakor. Den ena är en äggformad fräs, den andra en liten rund fräs.

För att skapa "yolk" färgen, använd aprikos, persika, apelsin eller mandarin sylt. Vilken orangefärgad marmelad, gelé eller sylt fungerar bra.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. I en separat skål, vispa ihop allmjölksmjölet och saltet. Avsätta.
 2. Slå det osaltade och vita granulatssockret ihop på medellång hastighet tills den är gräddig. Tillsätt ägget och ren vanilj extrakt tills de kombineras.
 3. Långsam mixerns hastighet ner till låga och sätt gradvis tillsätt allmjölksmjöl, saltblandning tills den bara kombineras.
 4. Forma degen i en boll, linda i plastfilm och placera i kylskåpet i 60 minuter.
 1. Förvärm ugnen till 400 F. Linje 2 bakplåtar med pergamentpapper.
 2. Vrid degen ut på en mjölad arbetsyta och rulla ut. Använd äggkaksklipparen för att skära ut fasta äggformade kakor. Placera dessa på en av bakplåtarna.
 3. Klipp ut en annan uppsättning äggformade kakor, använd sedan den lilla runda kutteren för att skapa ett hål i mitten. Placera dessa cutout-kakor på det andra bakplåten. De fasta kakorna och kakorna kommer att ha olika bakningstider. Följaktligen borde de bakas separat.
 4. Placera bakplåtarna i ugnen och baka 8 minuter för kakorna och 10 minuter för de fasta kakorna. Kontrollera dem efter 5 minuter. Ta bort dem från ugnen innan kanterna brinner.
 5. Ta bort kakorna från ugnen. Överför till kylskåp, separera det fasta och utklippskakorna på två olika ställen. Låt svalna helt. Förbered bakplåten med pergamentpapper. Du behöver dem senare.
 6. När kakorna har svalnat helt. Vispa ihop pulveriserat socker med vatten, tillsätt en matsked åt gången tills konsistensen är tunn nog att hälla. Om blandningen blir för tunn, tillsätt lite mer socker, en matsked i taget tills konsistensen är rätt.
 7. Placera kylstället med utklippen över bakplåten med pergamentpapperet. Doppa utkakningskakorna i sockerglaset och tappa försiktigt på skålens sida för att låta överskott av isen gå av.
 8. Placera den glaserade utklippskakan tillbaka på kylstället. Upprepa tills alla kryddkakor har blivit glaserade. Låt glasyren torka helt innan hantering.
 1. Tryck på den orangefärgade syltningen genom en sil. Pensla de helt kylda, fasta äggformade kakorna med ett tjockt lager sylt. Torka på kakan med den glaserade utklippskakan och lägg tillbaka på kylhylsan.
 2. När alla kakor har parats, låt dem sitta i minst en timme för att torka helt innan plätering och servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 256
Totalt fett 15 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 87 mg
Natrium 200 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)