Salami, Mozzarella + Rostad rödpepparsmörgås

Denna enkla, men smakfulla italienska smörgås är gjord med färsk mozzarella, zesty salami, sötrödade paprikor, levande basilikablad och rik, smörig olivolja.

tips:

  1. När du väljer en olivolja för denna smörgås, tänk på det som en smakämne, inte så mycket som att steka på något. Sök efter en extra jungfruolja från Italien som har varit kallpressad så att smaksföreningarna är robusta. Kontrollera även datumet. Till skillnad från vin som blir bättre med åldern är olivolja bäst när det är friskt. Om det är äldre än två år, klistra det. Luktar oljan - om du får fruktig, pepparig och jordig doft, vet du att du har valt en god, smaklig olivolja.
  2. Är du vegetarian eller gillar du inte salami? Prova att byta ut det för stekt aubergine, stekt tempeh, prosciutto, skinka eller en annan typ av stektillverkning.
  3. Gilla det varmt? Prova att trycka på smörgåsen i en paninipress för en annan smaksprutning på denna läckra smörgås. Brödets bräckhet spelar inte bara bra ut med stretchiness från den färskt mozzarellaen, men uppvärmning av salami hjälper också till att frigöra de naturliga oljorna som gör smaken ännu mer rik och läcker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Använd en serrated kniv för att skära den italienska underrullen i hälften. Placera underrullen på slaktare eller vaxpapper och drizzle båda sidorna med en riktigt fin olivolja.
  2. Tillsätt mozzarella till hälften och strö med salt. Därefter tillsätt rostade paprikor, genua salami och en handfull friskvasket basilika.
  3. Stäng smörgåsen och tätt slakta slaktaren eller vaxpappret runt den. Rulla och klipp ner mitten. Servera omedelbart eller sätt in det för senare. Sandwichet är bra i 24 timmar om det är ordentligt kylt.