Braised Beef Short Rib Soup Med Noodles Recept

Det här receptet på biffens korta revsoppa innebär att de saftiga korta revbenen bromsas tills köttet faller av benet och sedan tillsättes torkade äggnudlar till kokvätskan för att göra soppa.

För bästa resultat, fråga din slaktare att skära de korta revbenen ner till ca 2 tum långa (om de inte redan är). Detta bidrar till att de passar bättre i din kruka och exponerar ett ytterligare tvärsnitt av ben, vilket ger mer smak.

Nötkaka-kort revben är en utmärkt maträtt att göra i förväg eftersom smakerna fortsätter att utvecklas över natten. Låt potten svalna och kyl sedan. Nästa dag, när du är redo att göra soppen, skalla det stelnade fettet från toppen, ta bort revbenen och dra köttet av benen när du tar tillbaka vätskan till en simmer. Lägg sedan nudlarna och i slutet av köttet tills de värms upp och servera.

Du kan också lägga till en handfull frysta ärter i slutet.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förvärm ugnen till 300 F.
 2. Haka på löken och skiv selleri i ungefär samma storlek som löken. Skär morötterna i längdriktningen och skar dem sedan i små halvmånar igen, ungefär samma storlek som lök- och selleribitarna.
 3. Generöst krydda biffens korta revben med Kosher-salt.
 4. I en stor nederländsk ugn eller tung, ugnssäker sopppanna, bruna biffen på alla sidor över hög värme i en liten mängd olja. Ta bort nötkött från potten och lägg åt sidan.
 1. Tillsätt moroten, selleri, lök och vitlök och sauté i den resulterande nötköttjuicen tills den är lite brunad.
 2. Lägg till vinet och använd en träsked eller värmesäker spatel för att lossa alla smakämnen (kallad förtjust ) från botten av pannan.
 3. Tillsätt tomaterna, vikbladet och det bruna nötköttet. Lägg i lager. Om det inte finns tillräckligt med vätska för att täcka köttet, tillsätt vattnet tills revbenen bara är nedsänkt.
 4. Koka upp och täck sedan med ett tätt passande lock och överföras till ugnen.
 5. Låt nötköttet brista orört i 4 timmar. Ta bort krukan från ugnen och ta försiktigt bort nötkreatursribben från brödvätskan.
 6. Dra köttet av benen (det ska nästan bara falla rätt av) och hugga det mot kornet i små bitar. Avsätta.
 7. Tillsätt nudlarna till braiseringsvätskan och låt dem simma över en mellanhett i ca 8 minuter eller tills nudlarna är ömma. Stäng av värmen. Tillsätt biffen och rör om tills köttet är uppvärmt genom. Smaka med Kosher-salt och svartpeppar. Servera varmt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 538
Totalt fett 31 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 101 mg
Natrium 400 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 3 g
Protein 32 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)