Ovns-Braised Beef Stew Recept Made With Beef Chuck

För att göra denna köttgryta behöver du en stor holländsk ugn, som är en stor gjutjärnspanna med ett tätt passande lock. Gjutjärn behåller värmen väldigt bra, vilket gör den perfekt för långsamma grytor. Den typ av holländska ugnen med en emaljbeläggning är bäst, eftersom de är enklare att rengöra (och de ser trevligare ut).

Du kan använda en nederländsk ugn på spisen, men där de verkligen excel är i ugnen. I ugnen lagar matlagningen jämnt eftersom värmen kommer ifrån, inte direkt underifrån. Så du kommer inte sluta med en bränd botten, som kan hända på spisen även vid låga temperaturer om du lagar mat tillräckligt länge.

Eftersom det är så smakfullt, är den bästa sorten av nötkött för stew biff chuck. Stör inte med så kallade "stew kött" som du ser i butiken ibland. Skaffa dig en 2-pund skiva av nötköttspanna och skär den i kuber själv. Det blir billigare, och fräschare (skämd kött förstörs snabbare än en enda stor bit), och du vet att det är chuck (i motsats till den generiska termen "stew kött" som kan vara någonting).

Se även: Varför behöver du ha en stor slaktare

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förvärm ugnen till 300 ° F (150 ° C).
 2. Torka bort eventuellt överskott av fukt från nötköttet med rena pappershanddukar. Detta hjälper dig att få en fin mörkbrun sår på köttet. Säg köttet generöst med Kosher-salt .
 3. I en tung, gjutjärnholländsk ugn eller brazier värms oljan över hög värme. När oljan är väldigt het, lägg till biffen och bruna den ordentligt på alla sidor av kuberna. Överfyll inte pannan. Arbeta i partier om det behövs.
 1. När en rik brun skorpa har utvecklats på alla sidor av nötköttet, ta bort den från pannan och sätt den åt sidan.
 2. Sänk värmen till medium, tillsätt löken till potten och sauté i 5 minuter eller tills de blir lite mjuka och genomskinliga. Tillsätt vitlök och koka i ytterligare en minut.
 3. Minska värmen till medium låg och rör i mjölet för att bilda en tunn pasta. Koka i ett par minuter, rör om i hela.
 4. Häll nu långsamt i lageret, skrapa försiktigt botten av pannan för att deglaze.
 5. Lägg laurbladet , de torkade örterna och det bruna nötköttet i kruken tillsammans med tomatpastaen, Worcestershire-såsen och den knäckta pepparn. Värm på spishällen tills vätskan kokar, täck sedan med ett tätt lock och överför det hela till ugnen.
 6. Låt köttet brista i ugnen i en timme.
 7. Ta bort grytan från ugnen, lägg till potatis, morötter och selleri, täck grytan igen och sätt tillbaka den i ugnen i ytterligare 30 minuter eller tills potatisen är öm.
 8. Överför krukan från ugnen till spishällen. Ta av locket och simma i ytterligare 15 minuter eller tills grytan är förtjockad.
 9. Rör i ärterna, anpassa kryddor med Kosher-salt och servera genast, garnerad med hackad persilja.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 622
Totalt fett 27 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 135 mg
Natrium 691 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 6 g
Protein 52 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)