Ägg Florentine Recept Made Easy

Oavsett om det är frukost, lunch eller lätt, lättmaträtt, titta inte längre än Eggs Florentine. Denna maträtt är så populär förmodligen på grund av den läckra kombinationen av ett pocherat ägg med fräsch, hälsosam spenat på en engelsk muffin och toppad med en buttery hollandaise (eller använd skinka för ägg Benedict) toppade med en buttery hollandaise.

Om du är rädd för att göra en (vanligtvis obehaglig) Hollandaise sås, var inte. Följ receptlänken i ingredienslistan för att göra din, och du kommer att bli förvånad över hur lätt det kan vara.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered först spenaten. Värm upp en panna som är tillräckligt stor för att hålla alla spenat.
  2. När det är mycket varmt, lägg till ett stänk olivolja och släng i spenaten. Vänd den med tang i 1 till 2 minuter tills den blivit viss. Torka inte över spenat eller det blir slimigt.
  3. Tippa spenaten till en kolv och tryck ut eventuell överskottsvätska med baksidan av en sked. Återvänd spenaten till pannan och dela in i fyra portioner. Håll värmen genom att täcka med ett lock eller en handduk. Förvärm grillen.

  1. För att poka ägget, ta en panna med vatten till koka och tillsätt ättika. När du simmerar, bräcka försiktigt ägget och släpp dem i vattnet utan att bryta äggulorna. Poch ägget i ca 3 minuter eller tills de vita är inställda, men äggulorna är fortfarande mjuka.

  2. Under tiden dela muffinsna och rosta dem på båda sidor på grillen. Smör lätt och lägg på värmda tallrikar.
  3. Lägg en portion spenat på varje muffinshalva och håll varm under grillen.
  4. När äggen är färdiga lyfter du dem ut med en skivad sked och klappar torrt med kökspapper. Placera en på varje muffinshalva och sked 1 till 2 matskedar hollandaise över toppen. Servera omedelbart.

Vänd dina ägg Florentine till ett ägg Benedict snabbt och enkelt

Ett äggflorentinsk recept kan snabbt anpassas till den klassiska äggbenedicten i några enkla steg.

Följ receptet till Hollandaise eftersom det förblir detsamma. Annars, ta bort spenaten från receptet (även om du kan behålla det om du gillar det men det är inte ett klassiskt tillägg). Pojka ägget enligt instruktionerna i receptet och håll det varmt. Rostat bröd och muffins.

Allt som behövs behövs en skiva rökt skinka på varje muffintopp med ägget och glida över hollandaise såsen och njut av.

Tack för det stora receptet som användes med vänligt tillstånd från - Kantine - Great British Food Book

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 370
Totalt fett 16 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 417 mg
Natrium 655 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 5 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)