Sharon's Slow Cooker Navy Bean Soup With Ham

Torra bönor, en skinka ben eller skinka, och kryddor gör det till en välsmakande soppa, och det är lätt på budgeten. Det finns många möjligheter till tillägg, inklusive vissa örter, olika grönsaker, bacon, etc. Se tips och variationer för idéer.

Det viktiga att komma ihåg när du lagar torra bönor i den långsamma kokaren är att salt och sura ingredienser kan hålla bönorna från att bli ömma. Dessa bönor får en start på stovetoppen, men det kanske inte räcker för att göra dem ömma. Håll av med tillsats av saltet tills bönorna är färdiga med matlagning, och smaka sedan på soppen och lägg till vad det behöver.

Relaterad

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blöt i marinbönorna i vatten i 12 timmar, eller över natten. Dränera väl
  2. Sätt bönorna i en nederländsk ugn , stor kastrull, eller lager kruk och täcka med färskt vatten. Koka upp över hög värme. Minska värmen till lägsta inställning och simma i ca 30 minuter.
  3. Sätt bönorna och laga vatten i den långsamma ugnen med tärnad morot, selleri, lök och skinka eller skinka. Täck och koka på LOW i 6 till 9 timmar, eller tills bönorna är mjuka.
  1. Ta bort skinkan eller skinkbenet och kasta bort hud, fett och ben (om du använder flera bitar av benfri skinka, ignorera detta steg). Skär köttet i små bitar och sedan tillbaka till soppan.
  2. bönorna kan mosas eller delvis mashed för att tjockna soppen om så önskas.

Servera soppan med färskbakad majsbröd eller kex. Prova crusty rullar eller franskt bröd med denna soppa.

Lägg till en baskosad sallad för en ständig daglig måltid.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 209
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 28 mg
Natrium 654 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 8 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)