Mole-Rubbed Brisket Tamales

Inslagna i majsskallar som små presenter, tamales är otänkbart lockande. Men många traditionella recept - åtminstone de som nu är typiska i USA - använder lera i majsmasa (deg), medan fläsk är en populär fyllning. För kosherbevakare och halalobservatören tar det dem från bordet.

Men i hela Mexiko och Latinamerika finns det otaliga versioner av tamalen, från salta till söta. Och som Pati Jinich noterar i sin kokbok Mexikansk Idag fanns det ingen svin i Mexiko tills spanska införde fläsk till köket. Så genom att göra tamale masa (degen) med olja "tar du tamalen tillbaka till sina rötter."

De särpräglade smakerna av en mexicansk mölssås inspirerade kryddglasset som användes i denna drogade brisketfyllning. Olivolja ger en distinkt smak till masa, men den kompletterar brisketten väl. (Det gör också dessa tamales perfekt för en Hanukkah firande , när olivolja är en semesterstjärna.) Förkortning ger en mildare smaksatt masa som är både mjukare och lite lättare att sprida, även om den också är torrare när den har ångats.

Kosher Ingredient Tips: Enligt Star-K och CRC behöver torkade majsskal inte koshercertifiering ; Om du har oro över sin kosherstatus, checka in med en kashrut-agentur eller betrodd rabbi.

Flera märken av masa harina, eller instant corn masa, är tillgängliga med kosher certifiering. Maseca och PAN är allmänt tillgängliga i stormarknader. Märkning kan vara förvirrande, (påsen kan inte säga "masa harina" - leta efter "masa instantanea" eller "precocida") men om paketet innehåller en mängd olika preparatalternativ inklusive "tamal", borde du vara bra att gå.

Har du överblivna brisketfyllning efter montering av din tamales? Här är många läckra (och mindre arbetsintensiva!) Sätt att använda det .

Halal-Friendly Tips:

Medan fettfri majsmasa är halal är inte brisket, eftersom den delen av receptet innehåller vin. För att göra receptet helt halal, byt ut vinet med ytterligare grönsaksbuljong eller kycklingföda.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först gör brisket: Förvärm ugnen till 325 F. Placera brisketten på en stor tallrik. I en medium skål, vispa ihop brunt socker, kakaopulver, paprika, ancho chili pulver eller rökt paprika, kummin, oregano, kanel och cayennepeppar. Gnid kryddorna över hela briskets yta.
  2. Placera hälften av lökarna i en stekpanna. Tillsätt brisket och topp med resterande lök och vitlök. I en flytande mätbägare eller liten skål, vispa ihop vinet, tomatpastaen och olivoljan. Häll över brystet. Skydda med folie och baka i den förvärmda ugnen i 2 timmar.
  1. Överför försiktigt brisketten till en skärbräda. Klipp över kornet i skivor skivor 1/4 tum eller tunnare. Placera brisketten tillbaka i pannan, sänk den så mycket som möjligt i såsen. Täck, och sätt tillbaka till ugnen i 1 till 1 1/2 timmar längre, eller tills köttet är gaffel tender. (Om du använder en smalare, förstärkt köttfärs eller gräsmatad kött , kan du behöva laga det ännu längre. Kontrollera 30 minuters mellanrum tills köttet är lätt att sticka med en gaffel.)
  2. Förbered majsskalorna: När brisketten är nästan färdig, ta en stor kruka med vatten till koka. Tillsätt majsskalorna och skjut dem ned med en sked för att nedsänka. Avlägsna från värmen och låt skinkorna vara i vattnet i minst 30 minuter, eller tills de är smidiga.
  3. Gör Masa: Slå i Masa harina och olja i medium hastighet i 2 minuter i skålen på en stativblandare som är utrustad med paddelfäste. (Om du använder förkortning istället för olja, slå den i några minuter innan du lägger till masa). Tillsätt bakpulver och salt och fortsätt att slå i 2 till 3 minuter, eller tills det är väl införlivat. Lägg långsamt till buljongen och fortsätt att slå i 7 till 10 minuter, eller tills masa är fluffig och drar lätt bort från skålens sida. Skydda med en fuktig tehandduk och lägg åt sidan för att stanna i 10 minuter.
  4. Skaka nötköttet: När brisket är klart, låt det svalna i ca 10 minuter. Torka köttet med två gafflar. (Om du gör brisket i förväg, stryk det, täck och kyl det upp till 2 dagar innan du fortsätter med steg 4 ovan).
  1. Montera tamales: Töm majsskallarna och klappa torrt. Riva smala remsor från några mycket små, stora eller tornade skal för att använda som slipsar. Håll en skål med den spetsiga änden mot dig. Sked ungefär 1 1/2 matskedar masa i skinken och sprid den i en 3 x 4 tum rektangel och lämna minst en 1 1/2-tums gräns på toppen och botten av skinken och en 1-tums gräns på sidorna.
  2. Sked ca 1 1/2 matskedar av brisket fyller ner masa centrum. Dra upp sidorna av majsskalan för att bidra till att fylla i masa. Vik över en lång sida av skålen, dra upp botten och vika sedan över den andra sidan. Ta en av de tunna remsorna av skinka och binda den runt tamalen för att säkra. Avsätta. Fortsätt montera tamales med resterande skal, masa och brisket. Vid denna tidpunkt kan du antingen ånga tamalesna, eller placera dem i zip-frysboxar och frysa i upp till 1 månad. (Vid frysning, avfrost inte före ångning.)
  3. Steam tamales: Lägg till minst 2 till 3 inches vatten till botten av en lager kruka försedd med en ångare insats, se till att vattennivån är under insatsen och kommer inte att röra tamales. Placera tamalesna öppna sidan upp i korgen. Koka upp, minska värmen till medelhögt och täck med ett handdukhäftat lock. Ånga i 1 till 1 1/2 timmar, tillsätt mer vatten om potten börjar springa torr. Öppna en tamale efter 45 minuter för att söka efter doneness - när masa är fast och inte längre sitter fast i skålen, är tamalen klar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1032
Totalt fett 43 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 25 g
Kolesterol 276 mg
Natrium 1 014 mg
kolhydrater 49 g
Kostfiber 4 g
Protein 105 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)