Vad är kakaopulver?

Kakaopulver är ett osötat pulver som framställs genom att mala kakaobönor och pressar ut kakaosmöret, mer känt som fett. Det resulterande kakaopulvret har låg fetthalt, men har en intensiv chokladsmak. Den används mest i bakverk, där den blandas med socker och fetter, såsom smör, margarin eller kokosnötolja. Medan socker kan lägga till din midja, anses det inte som ett fett.

Skillnad mellan alkaliskt och naturligt kakaopulver

Kakaopulver finns vanligtvis i två sorter: naturligt kakaopulver och alkaliserat eller "holländsk bearbetat" kakaopulver.

Holländsk behandling av kakaopulver innebär att kakao behandlas med en alkali för att minska surheten och därmed avlägsna sura smaker. Holländsk-bearbetad kakao har ofta en djupare eller räddare brun färg och en mer smaklig smak, eftersom en del av surheten har tagits bort. Ännu kvar är den rika chokladmakan. För hembakning brukar du använda mer socker i den behandlade sorten av kakaopulver.

För godisframställning kan typerna av kakaopulver vanligtvis användas utbytbart och du bör använda vilken kakao du tycker bäst smakar. För bakning kan typen av kakao betyda, eftersom kakaopulverets surhet kan reagera med vad som helst, vilket medel som receptet kräver. Om receptet kräver bakpulver föredras exempelvis naturligt kakaopulver, eftersom surheten i kakan kommer att reagera väl med bakpulver. Om receptet kräver bakpulver, bör nederländsk bearbetat kakaopulver vara din preferens.

Kakaopulver som bakverk Chokladförstörare

Om du har ett recept som kräver smält osötad choklad är det lätt att använda kakaopulver som ersättare. För varje 1 uns osötad choklad som krävs i receptet, byt den ut med 3 nivåskedar otätad choklad plus 1 matsked smält smör, margarin eller olja.

Att ersätta smält osötad choklad för kakaopulver är en mycket svårare uppgift, och rekommenderas inte, eftersom andelen fett- och kakaofastämnen är svåra att replikera i en enkel formel. Om du vill försöka, tillhandahåller Serious Eats denna konverteringsrekommendation:

Vikt av osötad choklad x 5/8 = mängd behövs kakaopulver
Vikt av osötad choklad x 3/8 = mängd behövs ytterligare fett

Med andra ord, om ett recept kräver 200 gram osötad choklad, multiplicera den den med 5/8, vilket är lika med 125. För att bestämma mängden ytterligare fett som behövs, multiplicera 200 gånger 3/8 för att få 75. Därför justeras den justerade receptet skulle använda 125 gram kakaopulver och 75 gram fett. Eftersom de flesta inte har rent kakaosmör i skåpen, är ditt bästa alternativ förkortning, som är låg i fukt, milda som kakaosmör och smälter på liknande sätt.

När använder jag kakaopulver i godisframställning?

Kakaopulver används ofta i fudge, men kan också vara en beläggning på chokladtryffel. Det används också i andra godisrecept, som kakaomynt , chokladmarmelador och Tiramisu Truffle Squares . En av fördelarna med kakaopulver är dess hållbarhetstid; det lagras bra i glasburkar.