Tuscan Wild Boar Stew med choklad (Cinghiale in dolceforte)

Tänk på detta som en slags italiensk moln - den liknar den berömda mexikanska specialiteten genom att det är en smaklig kötträtt som serveras i en rik, komplex sås med en något överraskande ingrediens: mörk choklad.

Detta traditionella toskanska receptet går tillbaka till renässansen och - eftersom vildsvin kan vara mycket svårt att hitta i USA - kan du ersätta alla typer av hjärtligt viltkött (som vilt eller kanin) eller, saknar det, stew biff eller fläsk axel. Om man använder vildsvin eller annat viltkött måste man marinera i 48 timmar - med andra kött är en så lång marineringstid valfri.

Det är en stor söndagskväll för kallt väder, eller en imponerande middagsfesträtt, och den kan serveras med krämig polenta , potatismos, breda butteredäggnudlar eller en bred pasta som pappardelle.

Vad du behöver

Hur man gör det

För marinaden:

I en stor potatis med stark botten får du alla marinadeingredienserna att koka, ta bort från värme och låt svalna helt. Dunk ner det hackade råa köttet i marinaden och kyl det i 48 timmar.

Smörj köttet och grönsakerna ur vätskan (behåll marinadevätskan). Separat kött från grönsaker och kassera grönsaker och lövblad.

För grytan:

Värm vitlöket i olivolja i en stor, tungbottenpanna eller nederländsk ugn, tills den blir lättgyllen.

Tillsätt lök, morot och selleri och saut tills grönsakerna mjukas och lök är transparent, ca 6 till 8 minuter. Tillsätt chili pepparflingorna och sautera i ytterligare 30 sekunder. Rör i prosciutto och saut i ca 1 minut.

Torka köttbitarna med en pappershandduk tills de torkas väl, lägg sedan till potten och rör om tills det är brunat. Häll i den spända marinadevätskan och sätt till en simmer, skrapa botten av kruken med en träsked för att lossa några bruna bitar. Lägg laurbladet. pommes frites och socker och återgå till en simmer. Täck och låt sjuda över låg värme tills köttet är mycket ömt, ca 2 timmar.

När köttet är ömt, rör i apelsinzest, russin, pinjenötter och riven choklad. Rör tills choklad smälts och alla ingredienser kombineras väl. Smaka och justera kryddor med salt och peppar, efter behov.

Servera över krämiga skålar av polenta , beströdda med finhackad persilja.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 890
Totalt fett 35 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 170 mg
Natrium 257 mg
kolhydrater 65 g
Kostfiber 7 g
Protein 64 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)