Hur man gör din egen konditor socker

Inget pulveriserat socker? Inga problem!

Flera desserter är färdiga med konfektörsocker, från mjölkfri chokladkaka till hallonskotta till grekiska specialiteter som kourabiedes (grekiska valnötsockerkakor). Så vad gör du om du befinner dig utan denna viktiga ingrediens? Du gör din egen! Hembakat pulveriserat socker är snabbt och enkelt att sätta ihop och är helt enkelt tillverkat med vitt granulärt socker.

Oavsett om du slutar, eller behöver bara en kopp eller två, gör konfektörens socker, även känt som "pulveriserat socker" och "issocker", är lika enkelt som att du slår på mixern.

Denna metod kan användas för att göra större mängder, men det är en realtidssparare för sista minuten behov när du är knädjup i ett recept.

Vad du behöver

Allt du behöver är en mixer, mätbägare, en ren handduk, socker och majsstärkelse om du väljer att lägga till. För varje kopp konfektens socker behövs använda en kopp vanligt granulärt socker.

Hur man gör det

Sätt det granulerade sockret i mixern och säkra locket. Placera handduken över toppen av mixern för att fånga något pulver "rök". Blanda med pulsmetoden tills sockret vänder till pulver. Denna metod fungerar bäst i små kvantiteter, 1 till 2 koppar åt gången.

Om du gör ännu mindre mängd, kan du alternativt använda en kaffekvarn , spice grinder eller mini-food processor. Tänk bara på att sockerkristallerna kan klia av plast, så var försiktigt noga innan du gör det pulveriserade sockret i en plastblandare eller processor.

Lägger till majsstärkelse

Majsstärkelse eller andra tillsatser används i kommersiella produkter, så hemlagad får inte smaka på samma sätt som köpta varor. Om sockerens smak inte matchar vad du behöver, försök att lägga till 1 till 1 1/4 matsked majsstärkelse för varje kopp socker. Blanda med sockret.