Kyckling i Pepitoria sås Recept - Pollo en Pepitoria

Detta är en av de mest klassiska rätterna i traditionell spansk mat, men det var ursprungligen beredd med höna ( gallina ) i stället för kyckling. Idag är det bäst när det är tillagat med färsk pollo de corral (organisk majsmatad kyckling). Medan det inte behöver marineras i vin över natten, kommer det att förbättra smaken och rekommenderas vid planering i förväg. Saffron ger den en gyllene färg, men du behöver bara ha en nypa. Den rika och krämiga vinsåsen är förtjockad med malda mandlar och kokta äggulor. Se två möjliga variationer i slutet av receptet och experimentera tills du hittar vad du föredrar.

Se ett recept på katalansk stil kyckling här .

Vad du behöver

Hur man gör det

Denna Kyckling i Pepitoria Saus Recept gör 4-5 portioner som huvudrätt.

  1. Skär kycklingen i 10 bitar och salt väl. Värm några matskedar olivolja i en stor tungbotten stekpanna eller gryta maträtt och bruna kycklingen på alla sidor. När färdig brunning reserveras på en tallrik.
  2. Medan kycklingen brinner, finhacka lök och vitlök och lägg åt sidan.
  3. När kycklingen är brunad tillsätt löken till samma panna med kycklingdropparna. Smaka på löken tills det är genomskinligt, häll lite mer olja i pannan om det behövs. Tillsätt vitlök och sauté i ungefär en minut.
  1. Lägg kyckling tillbaka i pannan och lägg till vitt vin, kycklingföda, lökblad och timjan. Täck och simma på medium värme i ca 25-30 minuter.
  2. Medan kycklingen kokar, koka två ägg och lägg åt sidan för att svalna. När det är tillräckligt kallt för att röra, skalla och ta bort de hårdkokta äggulorna.
  3. Mala mandlarna i en matberedare eller mixer. Placera malda mandlar, saffron trådar, kanel och äggulor i en mortel tillsammans med ett par matskedar av lager från pannan. Mala blandningen slipa i en pasta med pisteln.
  4. Låt långsamt blanda mandel-äggblandningen i pannan och låt sjuda i ytterligare fem minuter. Detta kommer att tjocka såsen tjockare.
  5. Servera kyckling och skedsås över ris eller stekt potatis. Spanska gillar att använda rustikt bröd för att suga upp den extra såsen.

variationer:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2834
Totalt fett 218 g
Mättat fett 28 g
Omättat fett 128 g
Kolesterol 389 mg
Natrium 605 mg
kolhydrater 77 g
Kostfiber 32 g
Protein 158 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)