Katalanska Style Chicken (Pollo a la Catalana) Recept

Katalansk stil kyckling är en rik huvudrätt som är perfekt för hösten. Kycklingen är brunad, sedan kokad i en sås pommes frites, russin, pinjenötter, lök, tomater och vitvin. Helt enkelt serveras med vitt ris, denna maträtt gör en underbar huvudrätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blötlägg svamp och rosiner i en skål och täck med vatten. Låt suga i 4 timmar.
  2. Om du använder en hel kyckling, skärs i bitar. Om du använder stora bitar, som bröst, skär du i hälften. Smaka med salt och peppar. Häll några matsked olivolja i en stor stekpanna och brun kyckling.
  3. Avlägsna från pan och placera i en stor öppen kruka.
  4. Töm pommes frites och russin. I samma gryta där du bruna kycklingen, sauté pommes frites, russin och pinjenötter.
  1. Lägg till hackade lök och sauté, tillsätt olivolja om det behövs. Tillsätt hackade tomater och koka i ca 5 minuter. Tillsätt kycklingbuljong till stekpannan och låt sjuda i 10 minuter.
  2. Häll sås över kyckling och simma tills kyckling är kokt och ömt. Några minuter före servering, lägg brödsmulorna för att tjockna och rör om. Tillsätt vin och simma.
  3. Smak och justera salt om det behövs. Servera med vitt ris.

Anmärkning om kyckling: Den traditionella versionen av detta recept använder en hel kyckling, skuren i bitar, med hud på. En kombination av kycklingstycken kan dock användas - bröst, ben, lår, etc. För att minska kalorier och fett, använd skinnfritt vitt kött.

Torkad frukt Snabbtips: Om du inte har 4 timmar för blötläggning sätter du pommes frites och russin i en liten såspanna och täcker med vatten. Placera på spis på hög värme i ca 3 minuter, eller tills vattnet är varmt vid beröring. Avlägsna från brännare och låt suga tills du är redo att använda dem i pannan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1197
Totalt fett 60 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 25 g
Kolesterol 221 mg
Natrium 433 mg
kolhydrater 85 g
Kostfiber 7 g
Protein 78 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)