Kycklingbröst i spansk paprika sås

Kycklingbröst i en rik spansk paprika sås gör en underbar huvudrätt eller en tapa . Denna maträtt är också känd som pechuga de pollo salsa pimenton.

För att göra det, sauté kycklingbrösten, sauté och virvla paprika, lök och peppar för att göra en djärvt smaksatt sås. Paprikaen är en markspice som tillverkas av paprikas röda lufttorkade frukter. Trots att det var länkat till ungerska köket, togs det till Spanien på 1500-talet där det kallas pimentón.

Eftersom denna maträtt håller sig bra, gör det framåt för en middagsfest eller en avslappnad fest, kommer dina gäster tacka dig. På ungefär 40 minuter har du en färgglad, mycket spansk huvudrätt . Många tjänar detta över pasta eller ris. För att göra detta recept till en tapa, skära kycklingbrösten i små bitar och servera med paprika såsen ovanpå skålen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Detta kycklingrecept gör ungefär åtta portioner som en tapa eller fyra portioner som en första kurs.
  2. Skölj kycklingbrösten och klappa dem torra. Skär kycklingbrösten i hälften. Häll mjöl i en pappers- eller plastpåse och tillsätt 1 tsk. av salt. Placera flera bitar kyckling i påsen och skaka den för att belägga dem. Upprepa tills alla kycklingstycken är belagda i mjöl.
  3. Häll ungefär 1/4 tum olivolja i en stor stekpanna och värma på medium. Brun kycklingen på båda sidor, sätt sedan dem åt sidan för senare.
  1. Finsnipa löken fint. Ta bort stammen, fröet och membranet, och finhacka grönpeppar. Häll olivoljan i en medium stekpanna och sautégrönsaker på låg värme tills löken är genomskinliga och paprika är mjuka. I samma stekpanna, höja värme till medium och tillsätt mjöl. Stekt mjöl, omrör hela tiden. Långsamt tillsätt kycklingbuljong medan du fortsätter att röra tills såsen förtorkar. Vid behov tillsätt mer mjöl för att tjockna. Tillsätt paprika och salt och fortsätt att röra om.
  2. Häll blandningen i en skål och bearbeta med en stickblandare tills såsen är jämn. Alternativt, virvla i matberedare.
  3. Returnera kycklingbröst till stekpannan och häll såsen över kyckling. Simma tills kycklingen är fullt kokad, cirka fem till sju minuter. Servera med stekt potatis, pasta eller ris.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 545
Totalt fett 35 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 19 g
Kolesterol 105 mg
Natrium 660 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 3 g
Protein 36 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)